by

ProTV, fă-te că ai talent!

Către ăla care te simți „pro”: ăsta e un pamflet. Nu e nevoie să-mi dovedești inteligența în comentarii cum că ai tu pile la ProTV și nu e așa, ci e doar o coincidență. Iar înainte de a citi, fii sigur că știi ce zice DEX-ul despre termenul „pamflet”.

[box type=”shadow”]Bună ziua! Vrem și noi emisiune din aia de sparge audiența și ne duce direct pe locul 1. Cât costă?

Desigur! 300.000 euro cu tot cu manual de utilizare.

Fără e mai ieftin?

Nu se poate. Ori iei licență, ori nu mai iei!

Bine, fie! Ce cuprinde mai exact?

Ei, stați liniștiți, nu e asta o problemă. Puțin teatru. Unul de îl face pe Schwarzenegger în cea mai mare parte a timpului, dar cu tente de profet și om inteligent, care din în când se mai înmoaie la un mega talent. Una de îi dau lacrimile, dar nici să plângă, că strică farmecul. Al treilea e la alegere.

Și talentele astea sunt pe levele, de spuneți „mega talent”?

Bineînțeles. Avem proști, ăia de care râde toată lumea. Aveți grijă că trebuie băgați în fiecare episod. Câțiva să fie și în semifinală, deci vedeți cum alegeți. Obișnuiți: îi luați tot direct din public, fără probleme. Talente: hai că știți și la ăștia cum e, doar am mai vândut noi acolo la voi, în România, licențe pentru emisiuni de genul. Ultimul level: mega talentul. Unul din ăsta trebuie sâ câștige. Vă descurcați?

Dar la pachet nu puteți să ni-i dați?

Ba da. Ce oferte avem:

– câine + dresor: 10.000 euro
– 5 trupe de break-dance: 15.000 euro
– din aia mică, ce știe să cânte, până în 7 ani: 10.000 euro
– 5 circari: 10.000 euro

Analizăm oferta și vedem ce luăm. Că nu facem afacerea așa, la telefon. Să punem pe foaie tot programul. Ar trebui să ne ia câteva yile. Succesul succesurile peste noapte la ProTV durează de obicei o săptămână. Auziți, da cum găsim noi juriu care să știe și teatru?

Bă, voi sunteți proști? Nici din ăștia nu găsiți? Vă vindem și cursuri, nu-i problemă.[/box]

Știți exercițiile alea cu două imagini în care trebuia să vezi diferențele? Alea dau clasă la ce vă propun eu acum.

La varianta originală străină, săriți direct la min 4:50

Mai vreți?

„Dany, fă-te că ți se pare!” Revenind, părerea mea despre emisiune nu cred că și-ar avea rostul. Mi-a plăcut mult la început, până au venit semifinalele. Au urmat din ce în ce mai puține momente cu participanții, multă reclamă, glume proaste, comentarii inutile.

Tot respectul însă pentru Andi Moisescu. Ah, îmi place și de Pavel Bartoș :)

Notă: recomand să citiți asta, fără vreo legătură cu ce am scris eu aici (bine, recunosc, am furat expresia).

Lasă un comentariu

Comment

 1. Totusi, talentul unora e incontestabil… :) Iar intre primele 2 eu nu vad neaparat legatura (decat acea de varsta)

  In rest, am scris si eu despre o gramada de rahaturi care au fost pana acuma pe acolo… marea lor majoritate facute chiar de PRO TV.

 2. Ma streseaza ideea ca tot faceti misto de emisiunea asta. Ce e asa rau in ea? Daca nu ar fi fost aceasta emisiune,multi nici nu ar fi avut ocazia sa se afirme, ca sa zic asa. Si unii chiar au talent.
  Da atata de proasta e una lume.. (scuzati exprimarea) incat cred ca daca unu are un talent asemanator cu ce a vazut la variantele straine a aceleasi emisiuni,gata,e teatru. Impuscati-va ma,ca nu aveti nici o treaba cu lumea in care traiti,si mai presus de asta nu aveti nici spirit nationalist,sau de patriot in voi. Faceti de rusine tara,de aia am ajuns unde am ajuns.
  Sau pe lumea asta nu mai e voie sa existe decat o persoana/talent?
  (Nimic vis-a-vis de autorul articolului,cu aceeasi parere ca el sun multi.Am vb la general pentru ca deja nu mai suport ipocrizia.)

 3. Sunt PRO căutare de talente. Sunt CONTRA teatrului jucat de juriu, CONTRA dorinței de a face bani de pe urma talentelor, CONTRA modalităților forțate de promovare.

  Îmi place vocea fetiței, apreciez talentul și m-am uitat cu plăcere (atunci când am prins emisiunea) la fiecare episod din prima etapă. Din semifinale încolo nu mai văd susținerea talentelor, văd numai atitudinea „să facem cât mai mulți bani, să vorbim cât mai mult, să avem audiență cât mai mare”.

 4. Din semifinale nu ai mai avut ce sustinere a talentelor sa gasesti. Ei sunt acolo doar sa fie,publicul a ales cine merge mai departe prin vot telefonic. Ei au fost doar sa isi dea cu parerea daca mai trebuie lucrat undeva,sau daca cumva un numar nu iese bine,sa-l opreasca,cum am avut 1 caz. Restul.. nu e neaparat pentru rating sau ceva asemanator,pur si simplu pentru spectacol,pentru ca trebuia sa umple timpul alocat cu ceva… :-??

 • Vezi alte articole pe tema