by

Răspuns pentru scrisoarea de protest BAC 2012

IdiocracyCirculă pe internet o scrisoare care cică ar fi scrisă de un tânăr care a dat BAC-ul anul acesta. Nu înțeleg de ce ziarele nu menționează vreun nume sau vreo sursă și nici nu înțeleg ce treabă are dacă a dat BAC-ul sau nu, având în vedere că e un protest la adresa societății și a celor care ne conduc. Scrisoarea o puteți citi în link-ul menționat la începutul paragrafului.

Am și eu un răspuns la adresa tânărului:

Generaţia rataţilor! Generaţia etnobotanistilor! Generaţia idioţilor! Generaţia facebook! – aşa ne cataloghează mass media şi opinia publică din întreaga ţară în zilele acestea pe toţi care am dat Bacalaureatul – eu le spun doar atât – RUSINE! Ruşine tuturor!

Văd că ești revoltat, în primul rând, de cum ne cataloghează mass-media: generația etnobotaniștilor / generația Facebook. Am o simplă întrebare pentru tine: de ce n-ar face-o? Majoritatea elevilor și tinerilor fie au consumat sau continuă să consume etnobotanice, fie stau pe Facebook câteva ore pe zi (probabil ambele, dar nu avem cifre să ne pronunțăm cu exactitate). Asta pentru că nu le duce capul să facă mai multe. Asta pentru că ei refuză să gândească și să-și folosească creierul. Asta pentru că nu filtreză informația primită, nu se gândesc la viitor, nu le pasă de nivelul de cultură ce îl au, nu le pasă de valori, nu au pic de personalitate. Ăștia suntem și ne merităm soarta. Suntem o generație cu o majoritate de idioți, țărani, cocalari și fumători de otrave de șobolani, a cărui viitor nu sună deloc bine – acceptă realitatea.


aceşti copii care au văzut zi de zi la televizor cum este încurajată prostia şi incultura alături de băieţi cu bani făcuţi fraudulos înconjuraţi de curve semi-îmbrăcate în direct la televizor, aceşti copii bătuţi de soartă că s-au născut într-o ţară ca asta, o ţară în care e mai important ce chiloţi are Crudu decât rezultatele sportive şi intelectuale ale tarii, aceşti copii nu au devenit nişte genii eminesciene??? Serios??? Aceşti copii nu au intelect nici măcar cât Einstein???

Văd că ești revoltat că la televizor se promovează incultura și că n-ai avea ce modele să urmezi. Cine te pune să te uiți la televizor? Ești la un buton distanță de a scăpa de el. De când ți-ai dat seama că nu e nimic util în a te uita la o cutie vorbitoare și a vedea scandaluri și vedete de carton ai putut pune stop, refuzând să te mai uiți la el. E de vină mass-media pentru că tu nu ai știut să oprești televizorul? Ești doar tu de vină dacă ai acceptat să fii spălat pe creier și ți-ai dat voie să stai în fața lui ani de-a rândul văzând aceleași imbecilități.

Legat de Eminescu și Einstein – ambii au devenit cunoscuți datorită genialității lor acum peste 100 ani. Au mai fost de atunci câteva generații ce au trăit, generații ce n-au ridicat standardul. Prin urmare, stai liniștit, nu așteaptă nimeni de la noi să devenim Eminescu sau Einstein :) Dacă n-au făcut-o ei (cei ce au trăit în ultimul secol), de ce am trebui să o facem noi?

Ei bine, suntem altfel, dar nu asa cum credeţi voi! Suntem diferiţi! Suntem diferiţi prin faptul că ştim sa spunem GATA!Gata cu adevăratele gunoaie din ţara asta! Nu va mai merge! Noi avem onoare şi demnitate, nu mai suntem nişte slugi în fata voastră

Îmi place spiritul. Păcat însă că în câteva zile o să uite cu toții de el. Asta pentru că îi numărăm pe degete pe cei care știu pe ce lume trăiesc. Majoritatea (care e reprezentată de idioți) are slabe șanse să se schimbe. Nu te lua după numărul de like-uri la un articol, căci nici 5% din cei ce te-au citit nu ți-au înțeles mesajul. Să apeși un buton e ușor. Să ieși în stradă e cu totul altă treabă. E frumos să încerci să dai dai cu pumnii în piept crezând că vei fi urmat în a produce o schimbare, dar hai să fim serioși: câți te vor urma?

Reprezentam adevărata forţă deoarece noi suntem VIITORUL iar voi sunteţi doar nişte amărâţi care vor muri şi vor fi uitaţi de istorie! Voi aţi fost PERIOADA NEAGRĂ din istoria acestei tari şi asa veţi fi ţinuţi minte, iar noi, noi suntem PRIMII! PRIMII care se revolta împotriva voastră!

Ok, vă revoltați, dar când? Să-mi pun un reminder să recitesc articolul în 1-2 / 10 ani și să văd dacă s-a produs ceva? Mi-e teamă că-l pun degeaba, căci o să fie cam la fel situația.

Iar acum, la final, dă-mi voie să-ți prezint părerea mea:

Și eu trăiesc în aceeași societate cu tine. Am televizor în casă, iar pentru mine reprezintă un simplu bibelou. Nu suport să stau mai mult de 5 secunde pe un post cu știri sau cu o emisiune de divertisment tipic românesc. Îmi caut altceva de făcut și treaba s-a rezolvat. L-aș arunca pe geam chiar și acum, dar știu că trebuie să le cumpăr părinților unul nou, fapt pentru care prefer să investesc banii în altceva. Nu-i suport pe mai toți din cei care lucreză în presă, nu-i suport pe cei care stau lipiți de un ecran de sticlă, nu-i suport pe cei care discută despre bârfele stârnite de mass-media. Cu toate astea, trec peste. Te sfătuiesc să faci și tu la fel.

Bacul se schimbă de la an la an. Ce naiba poți să-i faci? Ne revoltăm și înjurăm sistemul, dar dacă facem asta non stop, ne producem mai mult rău singuri. Cu cine să schimbi și să ieși în stradă? Cu pițipoancele și cocalarii care stau noaptea să spargă semințe sau să danseze pe manele si house în club? Cu țăranii cu Mercedes cu volan pe dreapta și fără bani de benzină? Cu adolescenții care verifică din secundă în secundă ce s-a mai pus pe Facebook?

Nu e ușor să reușești în viață. Avem cu toții multe dificultăți de trecut. Una din ele e să trecem de mizeria creată în țara asta. Dacă ne plângem, crezi că o să reușim? Eu cred că avem mai multe șanse dacă ne vedem de treaba noastră și ajungem la un nivel de la care putem cu adevărat să facem ceva.

Până atunci, cam orice protest pe Facebook va sfârși în sute, mii de like-uri și un mare 0 la capitolul schimbare produsă.

Iar viața își continuă, ca de obicei, drumul.

Edit 1: o întrebare finală – tu îți vei urma vorbele? Cum, când? (întrebare via Albert)

Edit 2: acest articol se adresează atât individului cu scrisoarea, cât și celor ce s-au regăsit în ea, au susținut-o sau sunt de acord cu ce spune el.

Lasă un comentariu

Comment

 1. Ei au onoare, demnitate, iar 80% sunt agramați și abia 50% dacă sunt în stare să promoveze un bac cu subiecte concepute ca pentru retardați.

 2. Bre, ți-am citit articolul legat de varianta de BAC la mate. Eu la toate examenele/testele/tezele văzute sau date știu că primul subiect e făcut ca pentru proști, să poată lua toată lumea peste 5-6. Diferența se face la II și III.

  Dacă mai sunt inserate chestii gen „1+1=?” nu înseamnă că subiectele sunt concepute pentru retardați.

 3. Trebuia sa mentioneze si ca nu numai „cei batrani” ii blameaza. Mai exista o gramada de oameni de aceiasi varsta cu el/ea care dau dreptate „celor batrani”…

 4. Dani draga citind articolul asta mi s-a facut asa un dor de tine! Ia zi ne parasesti pentru Anglia?

 5. Eu sper că da, Tina, însă mai e un an până atunci și se pot schimba multe :D

 6. Eu zic sa nu faci afirmatii in necunostinta de cauza. La Matematica, fiecare subiect valoreaza 30 de puncte. Subiectul I nu e nici pe departe facut ca pentru prosti in special datorita faptului ca este realizat din materia de a 9-a si a 10-a, care, dupa cum probabil stii, este extrem de stufoasa din punctul de vedere al numarului de formule. Deci acel 5-6 de care vorbesti tu e de fapt un 4, iar cu 4 nu treci BACul. :)

 7. Sunt in mare parte de acord cu replicile tale in legatura cu scrisoarea, dar nu pot sa nu fiu de acord cu faptul ca examenul de bacalaureat, in forma in care este acum, e un abuz si o mare bataie de joc la adresa elevilor.
  In loc sa se verifice imaginatia si creativitatea in diferite domenii (matematica, fizica, chimie, biologie,logica, literatura, etc.), se verifica capacitatea de invatare pe de rost a unor idei pe care se bazeaza toate subiectele si care merg prin rotatie de la an la an.

 8. Circulă pe internet o scrisoare care cică ar fi scrisă de un tânăr care a dat BAC-ul anul acesta.

  Articolul cu pricina spune altceva: „Scris de : P.C.R. 2011-07-19 14:43”. Deci scrisoarea e a unui tânăr care a dat BAC-ul anul trecut (sau înainte).