by

Scrisoarea către dobitocii care anunţă grevă

Tot timpul am încercat să ignor incultura unor persoane, fie ele din jurul meu sau din televiziune. De data aceasta chiar nu am reuşit să mă abţin, pentru că treaba cu profesorii şi greva întrece orice limite de bun simţ.

Domnilor şefi de sindicate, luaţi aminte că sunteţi nişte dobitoci, iar asta nu este numai părerea mea, ci a o grămadă de elevi, de care v-aţi bătut joc ani întregi, împreună cu cei din învăţământ.

Eu ştiu că e criză, iar în România sunt sute de mii de şomeri. Văd zilnic că în tot mai multe domenii se fac disponibilizări. Am întrebat părinţii dacă guvernul are bani să îi aloce educaţiei şi răspunsul a fost unul negativ. Voi vreţi bani mai mulţi, pe timp de criză. Alţii sunt concediaţi zilnic şi nu fac grevă. Spuneţi că dascălii trebuie respectaţi şi că salariul lor este mic. Profesorii poate ocupă un loc aparte, este adevărat, însă asta nu înseamnă că trebuie să îi ridicăm în slăvi.

Iar acum la drept vorbind, ce salariu au profesorii? Părinţii mei au un salariu mai mic decât cel mediu pe economie şi pot să mă crească, ba chiar foarte bine. Voi, împreună cu sporuri, cât primiţi? Hai să fim serioşi acum.

Aţi anunţat grevă în zilele cu teză, cu nici măcar o săptămâna înainte. Ne-aţi folosit ca un instrument de şantaj. Nu daţi vina domnule Nistor pe guvern. Spuneţi că şi ei s-au folosit de noi, da? Asta înseamnă că e normal, sau cum stă treaba? De ce nu aţi făcut grevă luni, miercuri şi joi? De ce în zile cu teză, că nu vă bagă nimeni în seamnă, că doar aşa puteţi să trageţi un semn de alarmă?

Eu cu 24 ore înainte de teză nu am ştiut dacă se ţine sau nu. A trebuit să fiu atent la toate aberaţiile voastre timp de ore întregi ca să aflu un răspuns. Şi, care a fost acesta? Că se amână pentru două zile? Iar acum mai aveţi şi curaj să spuneţi că veţi mai da un răspuns pe 6 mai, că poate revine idioţenia la cap şi cine ştie ce se întâmplă. Apropo, greva se suspendă? Deci mâine facem ore? Bravo!

Gândiţi-vă la noi elevii. Aţi strâns numai ură, ne-aţi foit cum v-a venit vouă în cap. Uitaţi-vă să vedeţi cum ne simţim. Unii nici măcar nu îşi pot imagina cum poate exista un sistem aşa de prost în zilele noastre. Şi asta nu ţine de politică, asta ţine de bun simţ.

Vă daţi seama că noi am fost stresaţi tot week-endul că nu ştim ce se întâmplă? Vă daţi seama că avem acum mai puţin timp de învăţat şi pe lângă asta, am mai pierdut două zile, aşa, de pomană? Ne mirăm cum de nu vă e ruşine să vă priviţi în oglindă dimineaţa. Ne mirăm cum de nimeni nu vă zice în public că sunteţi nişte oameni de nimic. Aşa mergem înainte, cu persoane ca dumneavoastră.

Noi avem alocaţie de 40 ron, ceea ce nu este puţin, ci foarte puţin. Putem face ceva? Noi de ce nu ne plângem? Şi nouă ni s-au promis tot felul de cifre în campania electorală. Suportăm şi nu murim.

Iar voi, ceilalţi, vă simţiţi bine când azi discutaţi despre scandaluri, iar mâine despre situaţia elevilor? Vă place să ne luaţi ca nişte instrumente de jonglat? Ziariştilor, prezentatorilor, doar noi ştim prin ce trecem şi părinţii noştri!

Ne-am săturat până peste cap, iar cum asta am pus punct. Sunteţi nişte nesimtiţi şi abia aşteptăm să scăpăm de voi.

Iar dacă cineva vrea să mă contrazică, îl rog să nu închidă fereastra cu o înjurătură în gând. Argumentaţi, să vedem apoi dacă vă e uşor.

Edit. Atenţie! Pentru cei care m-au înţeles greşit, acest mesaj nu este adresat profesorului de rând, ci celor care întrec orice limită de bun simţ. Citiţi al 3-lea enunţ din acest articol!

Lasă un comentariu

Comment

60 Comments

 1. Punct ochit, punct lovit, Dany. Adevărul este însă că noi, ca simpli copii nu putem face nimic. Noi suntem cei care trebuie să aşteptăm şi să ne informăm, pe lângă a învăţa şi a îndura cele 2 ore pt. fiecare teză, ore care parcă nu mai trec.

  Nesimţirea unora nu are limite, am observat şi eu şi alţi prieteni că s-au folosit de noi ca de nişte păpuşi pentru teatru, cu sfori cu tot.

  Şi nu te aprob doar pentru că aş fi un pupător în dos, te susţin pentru că aceasta e realitatea, o realitate în care noi nu avem niciun cuvânt de spus.

 2. Bravo ma! :X Daca ai stii de cand nu am mai stat sa citesc un articol de pe bloguri .. dar titlul chiar mi-a atras atentia. Si mi-a placut ce ai scris. Bravo inca o data.

 3. Dude, te inteleg ca esti revoltat, dar de ce nu ai putut invata ?
  Tu, normal, trebuia sa dai teza maine si teoretic asta seara treaba sa ai pregatita toata materia. Cu ce te-a impiedicat acest lucru sa inveti ori ba ? Care era problema ca era o incertitudine.. cu ce te deranja la invatat ?

  Nu cred ca daca inveti de pe acum si tezele se dau peste 2 saptamani iti strica. Ba chiar este mai util ca ai timp sa fixezi plus recapitulari.

 4. A fost presiunea şi faptul că noi nici nu ştiam ce se va întâmpla.

  Cât despre teze, noi mai avem matematică şi geografie. Dacă dădeam teza la română, ne luam de o grijă şi nu mai aveam nimic în cap, aşa, cum zici tu, rămânem cu româna, în timp ce memorăm formule şi date geografice.

 5. Omule, se boicotau toate tezele cu greva asta.. nu a pomenit nimeni de interschimbarea lor, ci doar de amanarea lor.
  Corect, presiune a fost, dar faptul ca nu stiai ce se va intampla nu te oprea sa inveti, cum de altfel ai fi invatat si fara teza. Cu alte cuvinte, tu trebuia astazi sa stii toata materia pt teza.

  Ideea este ca sa nu mai ii faci pe aia dobitoci, fiindca parerea mea este ok ceea ce se incearca a se face. CIteste – si discutam pe baza subiectului aici sau acolo.

 6. Dude, ţi se pare normal să se amâne, sau cum? S-a amânat şi nu s-a rezolvat nimic pentru ei.

  Ai o opinie, ia şi ţi-o exprimă aici, deoarece din articolul tău nu am înţeles nimic. Când îmi zici de ce nu sunt ăia dobitoci, mai discutăm.

 7. Din fericire nu am ales meseria de profesor pentru ca mi-a repugnat total atitudinea elevilor mei din practica. Si tot din fericire, nu toti colegii mei au facut ca mine, ci au ales sa profeseze pe salarii de 2 lei, din care abia isi pot plati chiriile.

  Ca tot te intrebai aici ce fac „dobitocii” astia de profesori cu atatia bani, sporuri etc, tu stii ce salariu are un profesor/invatator?

  Tare as fi curioasa ce ne-am face daca nu ar mai intra niciun „dobitoc” de asta in invatamant. Poate asa am aprecia profesia asta de dascal la adevarata ei valoare.

  E foarte usor sa ii judeci pe altii atunci cand nu te afli in locul lor sa vezi cum e.

  Poate atunci cand vei mai creste un pic si te vei lovi de greutatile vietii vei gandi altfel. Deocamdata, e usor sa arunci cu noroi cu burta plina si un acoperis deasupra capului.

 8. Din cate stiu eu greva asta nu e din cauza ca profesorii vor salarii mai mari ci din cauza ca s-au luat bani de la Ministerul Invatamantului pentru a se da la alte minister, astfel ca s-au alocat mai putine fonduri decat trebuia la scoli.

  La mine la scoala am inteles ca este vorba de 2 miliarde nealocate sau ceva in genu. Au bolborosit ceva profesorii pe la ore, nu am inteles bine care e treaba cu astia 2 miliarde. Stiu doar ca trebuiau sa intre in posesia scolii si nu au intrat.

  Iar acesti bani nealocati nu sunt doar pentru salariile profesorilor. Sunt si pentru bursele elveilor, pentru cheltuielile cu intretinerea scolilor si eventuale reparatii necesare.

  Greva se tine in zilele cu teza pentru ca astfel Guvernul este presat foarte puternic, din toate partile: sindicate(cu tot cu profesorii aferenti :D), elevi, parinti…

  Eu consider ca ai o parere gresita cu privire la greve si sindicalisti. Profesorii sunt oameni foarte importanti ai societatii. Chiar daca nu pare a fi asa in zilele noastre, ei inca sunt. Mi se pare normal ca ei sa aiba salarii mari. Si grevele sunt singurele metode de protest care ii pot ajuta sa aiba parte de drepturile lor.

  Oricum, tu crezi ca profesorilor le convine sa faca greva? Eu am profesori in scoala a caror familii intregi lucreaza in invatamant. Chiar daca in mod normal ei au si meditatii, cine naiba are nevoie de meditatii in perioadele cu greve, cand nu merge la scoala? Si atunci gandeste-te cum se descurca o familie de profesori fara salar? Daca mai au si copii? Ce fac?

  Ok, in toata treaba asta ti se poate parea ca noi elevii suntem cei mai dezavantajati. Oarecum adevarat. Dar chiar si asa nu ar trebui sa fim suparati pe profesori si sindicate. Ei doar folosesc toate modalitatile disponibile pentru a se bucura de drepturile lor. Pe Guvern ar trebui sa fim noi suparati. Dar deja ar trebui sa intru intr-o discutie legata de politica si nu ma prea pasioneaza subiectul.

  Oricum, scrii bine, imi place. Continua sa faci o treaba buna. Si…succes la teze!

 9. Sunt exact de acord cu domnul de mai sus.

  In primul rand, toata lumea se plange ca nu avem profesori buni, ca nu te invata nimic si chestii de genu’. Mi se pare corect ca unui profesor sa nu-i arda sa-si bata capul cu tine pentru x lei cati are. Preda doar ce este in programa si suplimentar nu mai face, fiindca nu are rost.

  In al doilea rand, profesorii care sunt in scoli sunt acuzati ca atrag elevii catre meditatii. Mi se pare corect ca trebuie ca si ei sa mai scoata un ban fiindca din acele salarii pot avea un trai decent.

  Nu inteleg de ce ar trebui sa dam in profesori cand ar trebui sa ne luam de cei care spun ca maresc salariile.

  In greve ar trebui sa fim de partea profesorilor, astfel sa facem o minge mare care sa darame popicele. Nu trebuie sa ne uitam numai la efecte, ci si la cauze.

  Corect, avem 40 de lei, dar nu zice nimeni nimic. Asta nu inseamna ca daca cineva este nemultumit si tace, rezolva ceva. Din contra, daca nu iti convine trebuie sa te bati cu pumnii in piept ca sa rezolvi.

  Tu mai zici ceva de faptul ca au cu sporuri si alte suplimente destui bani. Insa, la fel cum are un IT-ist ? Adica, un profesor bun de informatica ar castiga 1000 euro la o firma pe cand in invatamant ar castiga decat 500 euro. Desigur, prefera sa se duca in alta parte si nu in invatamant.
  Stiu, vei zice ca vrem multi bani la salarii sa se lafaie profesorii, dar daca atunci un profesor meserie, stii ca scoate ceva din tine. Si TU esti viitorul tarii care vei putea schimba ceva in tara asta fiindca tu ai fost invatat inca din scoala cu mentalitate de a castiga in orice iti propui.

 10. Pasarila, treaba asta cu profesorii care isi atrag elevii la meditatii nu prea e buna. Mie profesorii mi-au povestit multe cazuri de alti profesori care puneau note mizere la ore doar ca sa mergi la ei la meditatii unde nu invatai mai nimic.

  Eu sunt de acord ca un profesor sa faca meditatii, dar sa nu incerce sa convinga pe nici un elev sa vina la el ci doar sa fie destul de faimos ca elevii sa vina sa ii ceara.

  Toti profesorii de la catedra clasei mele au o moralitate foarte ridicata si am bucur de asta. Unii nu accepta nici macar ca elevii de la clasa sa vina sa le ceara sa faca pregatire.

 11. Sunt foarte de accord cu tine!!!

  @marin vasile: tu chiar crezi ca ies in strada pt altceva decat pentru banii lor? investitiile din invatamant sunt doar un paravan.

  @pasarila: eu il inteleg perfect pe Dany atunci cand spune ca nu a putut invata. Desi am terminat studiile de vreo 4 ani, imi aduc aminte si acum ca nu puteam sa invat cu 2 saptamani inainte de un examen si ca tot mai sfant era ceea ce imi sistematizam si invatam cu app. 5 zile inainte de examen. Informatia trebuie sa fie proaspata in minte ca sa poti face fata detaliilor care iti sunt cerute la o teza/la un examen. Apoi, cu cat trece mai mult timp de la momentul invatarii, informatia e compactata iar persoana respectiva retine doar partile mai importante.

 12. Salarii mici au toţi. Ce-ar fi să facă şi cfr-iştii o grevă şi doctorii o grevă şi cei din transporturi, taximetriştii, toţi aşa deodată, doar pentru că au salarii mici. Ăsta e bugetul ţării, din care 50% pleacă instantaneu în buzunarele nesimţiţilor de la conducere.

 13. Everzor, cum ii poti pune pe profesori si pe doctori alaturi de cei din transporturi? Nu ti se pare asa putin nepotrivita asocierea?

 14. Vă rog să mă mai lăsaţi puţin cu comparaţiile între meserii. Când mama ta e bolnavă în spital(Doamne fereşte) şi tata e în Germania cu maşina, tu apelezi la taximetrist, nu te duci pe jos. Meseria e meserie, banul e ban. Nu, mie unul nu mi se pare nepotrivită asocierea, mai ales pentru că suntem în România.

 15. Fara `dobitocii` astia de care vorbesti tu, am fi o tara de analfabeti. Ei nu fac greva asta de placere sau de dragul de a va face voua rau, elevilor. Gandeste-te ca si ei, profesorii, au fost folositi in campania electorala, fiind amagiti cu asa zisa crestere a salariilor. Sunt multe de spus, dar ceea ce ar trebui voi sa intelegeti e ca profesorii nu isi doresc greva (fiecare zi de greva e o zi taiata din salariul si asa mic). E doar singura modalitate de a se face ascultati. Din pacate, nu vor reusi sa obtina mare lucru nici de data asta, iar `dobitocii` isi vor relua activitatea, lasand de la ei in cele din urma (ca intotdeauna).
  Daca tot vrei sa numesti pe cineva `dobitoc`, indreapta-ti atentia catre cei din conducere. Am ajuns rau daca ne facem dascalii `dobitoci`…

 16. @Everzone(pt primul mesaj): Deci, cu alte cuvinte noi sa tacem din gura ca sa „fure” aia de la putere, nu ?
  Trebuie sa ii respectam pe aia ca fura si noi sa ne obisnuim cu ideea ca mai bine nu se poate ? Nu prea cred. Tocmai prin aceste greve trebuie sa aratam ca nu se mai poate asa ceva.

  @Everzone(pt mesajul 2): Cred ca ar trebui sa comparam pe unii cu altii. Fiindca cei din invatamant te invata sa faci ceva ok(bineinteles, daca si tu vrei asta) si sa fii cel mai bun pentru ca mai tarziu tu sa nu fii nevoit sa faci greva, ci sa o duci bine.

 17. 1. E ”Everzor”.
  2. Prin aceste greve noi, elevii nu câştigăm nimic! Faptul că aceste greve au fost planificate pe 5 mai, 13 şi 21 mai, a fost mult prea evident că tezele noastre, de care depinde în mică măsură viitorul nostru, au fost o armă de şantaj. Cum vrei tu să iau eu partea profesorilor? Dacă ei nu ştiu să lupte cu guvernul atunci să stea în banca lor, cu salariul lor, că au luat 4. Dar să nu mă folosească pe mine drept armă şi la televizor să vorbească cu atâta indiferenţă faţă de teza ce urma s-o dau şi de elevi.

  Nesimţirea lor e prea mare, lasă că unii câştigă bani şi prin meditaţii. Câştigă mult! Mult prea mult!(din acele meditaţii vreau să spun). De ce câştigă mult din ele? Pentru că nu te învaţă nimic, ieşi mai prost informat de la meditaţii decât de la ore.

 18. Eu mai am cateva saptamani si dau BAC-ul. Sunt intr-o situatie asa de „roz” incat nu pot sa nu le bag p**a-n gat. Prin cur!

 19. Doamne ce imi place cum se agita ciutanii :)) Va plangeti ca nu dati tezele cand trebuie si cand le dati luati 5 tras de par, sa fim seriosi.

 20. Bun venit pe blogul meu, Ihriel!

  Eu m-am luat de liderii de sindicat în special şi de profesorii cu salarii mari care vor bani tot mai mulţi. Eu unul ştiu că învăţătorii nu au salariu aşa de mare, însă profesorii (gimnaziu, liceu), dacă se mai adaugă sporuri şi mai fac pe deasupra pregătire, duc o viaţa chiar frumoasă.

  Cât despre meserie, toate sunt importante. Poate ocupă un loc aparte, dar asta nu înseamnă că trebuie ridicaţi în slăvi. Profesorii nu mai sunt cum erau înainte (din vorbele celor ce acum 20-30 ani erau elevi) şi asta se vede foarte clar. Sunt multe de spus, vreau însă să nu mă înţelegi greşit.

  Mersi!

 21. Marin, să fim serioşi, ei au spus clar că vor salarii mai mari. Poate că treaba aia cu fondul nealocat este ca un ţap ispăşitor, nu ştiu ce să spun. Cum am încercat să o lămuresc şi pe Ihriel, mesajul meu nu se adresează tuturor profesorilor. Citeşte comentariul care l-am lăsat mai sus.

  Sunt de acord cu părerea ta, însă ar trebui să vezi şi partea cealaltă a paharului. Ce învăţăm noi la şcoală? Cum sunt profesorii în ziua de azi faţă de cei de acum zeci de ani? Pe ce se pune accentul acum?

 22. Ce, în şcoală înveţi să câştigi orice îţi propui? În şcoală nimic nu mai este logic. Să ne aliem cu profesorii? Poate atunci când o să fie cinstiţi şi nu o să mintă. E corect să atragă către meditaţii? Unde mai e plăcerea de a învăţa pe copii ceva, dacă tu vrei doar bani, făcând şi pregătire pe deasupra?

  Din câte îmi spui tu, profesorul e ca un angajat care trebuie să facă ceva anume şi atât. Eu ştiam că un trebuie să fie dedicat şi să aibă un ideal de a educa copii. Să fii profesor nu e ca o simplă slujbă, e cu totul altceva, iar tu îmi spui că el trebuie să te înveţe după salar? Asta este exagerat.

 23. Hai frate, cum pot să spui că profesorii te învaţă să faci ceva ok şi să fii pregătit pentru viitor? Ori vezi lumea cu alţi ochi, ori eşti într-o şcoală interesantă, în care înveţi lucruri faine şi crezi că peste tot e la fel.

 24. Cristi, sunt şi cazuri de genul, însă aici faci o confuzie. Eu unul am luat foarte în serios aceste teze şi crede-mă că nu iau nicio notă trasă de păr.

 25. Emma, citeşte comentariul adresat lui Ihriel. Nu m-am referit la profesorii obişnuiţi, Doamne fereşte! Am făcut referire la cei care întrec orice măsură. Te rog, nu îţi face o părere greşită!

 26. Cristi tocmai a generalizat, iar tu, Dany, te-ai repezit sa precizezi ca nu esti genul care sa nu ia in serios aceste teze. Dar cand vine vorba de profesori se generalizeaza cu atata usurinta… Realizati ca fiecare padure isi are uscaturile ei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa bagam toti oamenii in aceeasi oala, fie ei profesori, elevi sau orice altceva.
  @Everzor `nu stiu sa lupte cu guvernul`? Pai singura modalitate de a lupta cu guvernul de acum e sa inghete probabil anul scolar, chestie care nu se va intampla, tocmai datorita acestor `dobitoci` carora le pasa totusi de voi, de elevi.

 27. Cred ca daca ar `sti sa lupte cu guvernul`, s-ar transforma din dobitoci in `bestii` din punctul vostru de vedere… In fine, este un subiect prea discutat zilele astea si degeaba…
  Iar in privinta salariilor nu se va obtine nimic in plus. Tezele se amana un pic si gata. Ce atata galagie? In locul vostru m-as bucura ca am mai mult timp sa invat.

 28. Degeaba te zbati tu aici pe blog ca nimeni n-o sa citeasca ce ai scris tu aici, da sa-i mai si pese…
  Tu nu ti-ai dat seama pana acum ca in tara asta sunt numai jeguri de oameni care nu au nimic in ei decat vrajeala? I-au fraierit acum pe profesori sa mai amane putin greva promitandu-le probabil salarii cu un miliard la suta mai mari, dar asta e doar o vrajeala de moment, macar daca tot au facut greva sa faca pana la capat nu sa se lase fraieriti de niste promisiuni care nu au niciun fond.

 29. Emma. Când vine vorba de viitorul a atâtea mii de copii nu te joci! Salariul e mai important decât viitorul ţării în ţara asta! Nu pot să cred că aşa s-a ajuns în România.

  Şi dacă te-ai uita la ţtiri cu câtă indiferenţă dau declaraţiile astea, ai înţelege ”cât de mult le pasă de elevi”.

 30. Dany,

  Ai dreptate in cea mai mare parte, dar gresesti esential cu o chestie.

  Tu intrebi retoric profesorii cum de indraznesc sa ceara marire de salariu pe timp de criza, dar nu despre asta e vorba.

  Bineinteles ca nimeni nu a crezut ce zicea Base in toamna la inceput de criza.

  Dar s-a votat si promulgat o lege! Nu e vorba de pretentiile profesorilor, care oricum nu vor obtine nimic si nici macar de liderii de sindicat, care sunt idioti oricum si carora le-au fost inchise rapid gurile si-acum, ca in multe alte dati. E o lege nerespectata, iar Constitutia prevede sanctiuni contraventionale si penale in asemenea cazuri.

 31. Nu Emma, nu putem decât să repetăm. La matematică şi geografie degeabă ne apucăm, că uite au trecut 2 zile şi mâine e teza.

 32. in primul rand va salut pe toti si va multumesc ca m-ati acceptat pe acest blog

 33. Nu stiu de ce peste tot se aude doar de profesori, greva,etc. De ce nu se aude si de agricultori? Ei de ce nu fac greva?
  Daca stau sa ma gandesc ei sunt mult mai indreptatiti, fara grau porumb, etc nu traiesti, deci e ceva vital, asa ca nu inteleg protestul unora.

 34. E clar ca lumina zilei ca momentul a fost ales foarte „strategic”. Mi se pare incredibil cat de perversi pot fi unii oameni.
  @Pasarila, profesorii se presupune ca ar tb sa pregateasca elevii pentru niste examene importante, cum ar fi bacul, tezele unice. Daca singura grija a lor ar fi doar sa supravegheze si sa corecteze la examene, atunci pentru ce mai merge lumea la scoala ?

 35. Parintii mei sunt profesori.Nu fac greva.
  Poate fiindca au gradul intai(pentru cei care nu se pricep,asta inseamna ca ei castiga dublu decat un profesor abia iesit din facultate).
  Ne descurcam cu banii(bineinteles,nu am pretentii de aifoane si alte gadget-uri de genul).

  Probabil ca ai auzit de legea care mareste salariile profesorilor cu 50%.
  Ei bine,nu se aplica!
  Desi exista,nu se aplica!

  Imbuibatii de politicieni fac ce fac ei mai bine,adica sa minta.
  Am asistat la multe greve ale profesorilor,tot timpul profesorii au lasat de la ei,tot timpul au fost pusi la punct.

  Stii ce a zis Basescu despre greva?
  Ca il doare in paisprezece,asta a zis.
  Si ce sa faca,decat sa atraga atentia intr-un mod mai violent(asta in ghilimele,sa nu se inteleaga gresit)?

  Vor sa demonstreze ca si ei pot fi nesimtiti.

  Nesimtirea a pornit de la nerespectarea legii(care NU A FOST RESPECTATA NICI INAINTE CA CRIZA SA AFECTEZE ROMANII),nu de la profesori.

  Sper ca s-au mai linistit apele.

  Si eu dau tezele unice,dar pot spune ca aceasta amanare nu mi-a facut rau,ba chiar bine.
  Mi-am vazut de treaba mea,mi-am invatat,nu mi-a pasat daca se da marti sau joi.Eu stiam ca oricum am invatat si ca nu o sa uit totul in 2 zile.
  Poate sunt un caz particular,dar nu asta e ideea.

  Bafta pentru maine!

 36. Stii tu ca a zis Base asta? :)

  E criza,nu sunt bani, nu pot fi inventati bani… si cu toate astea profesorii santajeaza statul facand greva in perioada tezelor…

 37. Vai de saracul stat..e santajat.
  Oricum profesorii nu au primit nimic.
  Un lucru nu vreti sa intelegeti.
  Statul a inceput,profesorii au continuat.

  Intr-adevar,urat din partea lor sa faca greve in timpul tezelor,dar asta e situatia.

  Hai sa o lasam mai moale cu criza asta.
  Fiindca petrecerile la care vin mii de oameni(fiecare bagand la mancare si bautura cat incape),petrecerile alea organizate din interes,alea fac o gramada de bani.

  Singurele lucruri de care tin cu dintii sunt ca legea aceea nu a fost respectata(nu a fost respectata nici inainte de criza) si ca mai-marii tarii inca isi bat joc de profesori.

  Fiindca castiga slabut daca e sa luam in considerare ce trebuie sa faca un profesor pe langa un gunoier(diferenta de salariu nu e chiar asa de mare).

  Ok,am inteles,e criza,dar ideea e ca dobitocii aia nu au respectat legea.

  Pai atunci sa nu respectam nici noi legile.Cum ar fi?

  Sincer,e chiar bine ca teza s-a amanat cu 2 zile,nu am nimic impotriva(am avut mai mult timp la dispozitie sa repet).

 38. Voi, elevii, puneti burtile pe carte si lasati adultii sa-si rezolve problemele.Stiati de un an de zile ca pe 5 Mai va fi teza.Care e problema ca a fost amanata? Credeai ca nu se mai sustine deloc?

 39. Dragă Ani, să ştii că materia s-a terminat de predat cu nicio săptămâna înaintea tezei, aşa că te rog…

 40. Se pare ca unii sunt lacomi si in vremuri de criza si nu tin cont ca se apropie perioada examenelor, a bac-ului. Comportamentul asta nu merita recompensat.

 41. Domnilor şefi de sindicate, luaţi aminte că sunteţi nişte dobitoci, iar asta nu este numai părerea mea, ci a o grămadă de elevi, de care v-aţi bătut joc ani întregi, împreună cu cei din învăţământ.

  total de acord cu tine :)

 42. ai dreptate @ihriel ,insa si voi ne bateti la cap si ne f***** prea mult . asa cum tu ai zis ca nu stim cum sunteti voi ptr ca nu ne putem in locul tau… pune-te si tu in locul nostru si mai discutam :)

 43. mare dreptate ai si am si anumite cazuri fixe pe care le stiu si le cunosc … profesori care ar face o gramada de magarii sa te atraga spre .. meditati doar pentru bani.

 44. si crezi ca acum nu suntem? :)) sunt o gramada care termina liceul si nu stiu o boaba de romana dar apoi de limbi straine sau matematica.. :) si ii cunosc personali.
  Nu avem nevoie de profesori ci de constinta si sa fim noi cei cu vointa si initiativa.. sa fim autodidacti :)

 45. dragule, vad ca esti razvratit rau! din exprimare imi dau seama ca nu-ti lipsesc neuronii..si atunci cum poti afirma asa ceva?te-ai gandit cat are un profesor incepator?7 milioane /luna.stii ce inseamna spor?se ofera 2% pt riscul la care se supun zilnic.nu stii ce-i ala?ei bine, atat in mediul rural , cat si in cel urban s-au integrat copiii cu CES, adik acei copii cu un coeficient de inteligenta mai redus..sa nu-ti mai vb. despre comportamentul lor…se musca, se inteapa cu tot felul de obiecte si atunci cand sunt realmente plictisiti se dau cu capul de pereti..pt asta un prof.primeste 2 % din sal sau de baza(sus mentionat)..niciodata un profesor nu o sa stie cand se face greva si in mod clar nu el hotaraste daca se suspende teza, ori ba.liderii de sindicat fac asta.
  poate in toata existenta ta ai dat si peste dascali care ti-au inseninat zilele si te-au invatat cate ceva, ca doar nu parintii au facut asta, nu?ai mentionat mai sus de ei.s-o lamurim.au salarii dupa functii.banuiesc ca nu au studii superioare si nici masterate..iti doresc doar un singur lucru :sa devii profesor, pt a intelege mai bine procesul educational-instructiv.
  multa bafta si la teza de la geografie si poate nu mai judeci asa aspru cadrele didactice, ca doar n-ati mancat din acelasi sac.
  zi faina!

 46. Claudia, citeşte din nou prima parte a articolului şi aruncă o privire peste ce s-a discutat în comentarii, să te convingi exact care e părerea mea.

 47. Serios vorbind, in mare parte ai dreptate. Problema e ca sunt profesorii tineri, fara grade, care au salarii destul de mici. Pentru un profesor cu vechime si toate gradele, raportat la munca efectiva, salariul cred ca este rezonabil, si nu au motive de greva. Daca tot se cred destepti si extrem de importanti, de ce nu sunt platiti in functie de performante?
  PS. Sper sa nu-ti citeasca blogul vreun profesor :D
  O zi buna.

 48. Intrebarea 1: Dany, cand un muncitor de fabrica de sticla cu 2 clase e disponibilizat, sau un profesor care munceste 5-6 ani in facultate si in master sa ajunga „temp” la o scoala, e acelasi lucru?

  Intrebarea 2: cu 7 milioane pe luna ti se pare ca poate trai un om la 24+ ani in Romania?

  Poate tu nu ai simtit, dar tensiunea intre profesori si guvern nu e de acum, nu acum „s-au trezit” sa faca greva. Situatia e la fel de cand eram eu in generala (acum vreo 10 ani) si daca tin minte chiar au fost greve care s-au pus in practica, fara prea mari rezultate.

 49. Tudi, după cum am repetat de „n” ori, acest mesaj nu este pentru toţi profesorii.

  În primul rând, din câte văd eu, cei mai mulţi au peste 20 ani vechime (dintre cei care vor grevă) şi nu cred că ei au salariul sub 7 milioane, plus că mai fac şi pregătire. Nu văd vreun tânăr să fie revoltat.

  În al doilea rând, nici nu au mai făcut grevă. Ne-au anulat nouă teza ca să ne pierdem timpul cu ei şi ne-au făcut să ne simţim prost.

  Repet, mă adresez în special liderilor de sindicat, care sunt adevăraţi nesimţiţi, dar şi profesorilor fără bun simţ, care ştiu doar să mintă şi vor numai bani.

  Nu mă înţelege greşit!

 50. Eu nu am întâmpinat probleme în această privinţă dar,oricum,a fost enervant.Să stai să îi urmăreşti pe profesori cu sufletul la gură,neştiind dacă mai dai teza aia mâine sau nu.
  S-a terminat cu bine într-un sfârşit.
  Îmi place postul,deoarece ai pus punctul pe I ;)

 51. Daca asi fi profesor, logic ca asi fi de partea lor. Dar pentru ca nu sunt, imi permit sa fiu obiectiv. Sindicatele, de foarte mult timp sunt o pacoste pentru economie. Daca te-ai procopsit cu un sindicat in firma sau in bransa, lucrurile se schimba radical si numai de randament nu va mai fi vorba.

 52. De vazut greva din 2006 cand am dat eu Testele Nationale,nu mai bocifera atat, ia si invata!

 53. In toata treaba asta au de suferit elevii, pentru ca daca este sa facem retrospective, fiecare ministru de invatamant care a fost numit in functie a facut cate o reforma, indiferent de rezultate, elevii fiind un fel de cobai, pe sistemul „sa vedem ce o sa iasa”…
  Deci materia a fost structurata si restructurata de la o generatie de elevi la alta, de unii vad „avioane” la ceilalti, profesorii cauta sa traga „sforile” cum pot mai bine, iar elevul, mental vorbind trebuie sa suporte tot felul de „vanturi” care bat din toate directiile.

  Realitatea este ca invatamantul ar trebui sa formeze tinerii, sa-i adune, nu sa-i ravaseasca

  Treaba asta ar trebui rezolvata fara sa fie implicata activitatea scolara

 54. Eu vad articolul mai mult amuzant; e ceva tipic: razvratirea generatiei tinere;
  Un elev cu adevarat bun nu ar trebui a fie afectat de decalajul unor teze sau examene.
  Nu sunt de acord cand ai zis ca ai pierdut doua zile de pomana, pai tu in alea doua zile ai invatat doar pentru ca aveai teza ? adica doar din obligatie ?
  Un copil care invata din pasiune, nu-i pasa cand se da examenul, teza. E ultima lui grija ca profesorii fac greva. Adultii au problemele lor.

  Cum zicea Creanga: „ce-i pasa copilului cand mama si tata se gandesc la neajunsurile vietii”.

  Poate profesorii aia poate au si ei rate la banca, au copii de crescut, au alte datorii, e normal sa ceara dreptate.

 55. Puteau sa faca greva cand nu aveau elevii teza ca sa nu-i supere. Ce n-au inteles insa domnii profesori: Ce greva? Basescu trebuie IMPUSCAT.