by

stiintific.com – ştiinta mai aproape de tine

Vara asta mi-am propus să lansez câteva proiecte nişate, indiferent de temă sau concurenţă. Nu era în plan ceva legat de ştiinţă, dar cum am intrat în contact cu Albert de la Dulăpiorul, nu a ieşit din calcul să aducem ceva nou în acest domeniu. Astfel a apărut stiintific.com, sub sloganul „Ştiinta mai aproape de tine”.

Nu este o nişă atât de căutată, însă sunt sigur că multe persoane vor să afle mai multe despre ştiinţă. Articolele nu sunt traduse şi nici copiate de pe alte site-uri.

Ne-am gândit la nişte colaborări, dar nu vom face nimic momentan, cel puţin nu până ce avem 3 luni vechime. Deocamdată încercăm să scoatem adevărul la suprafaţă, lăsând toate fanteziile la o parte (în articole).

Ne găsiţi şi pe twitter la @stiintific, unde publicăm articole de pe diferite site-uri din domeniu, participăm la discuţii sau vă invităm să citiţi posturile de pe blog.

Dacă sunteţi simpli fani ai emisiunilor de ştiinţă sau chiar vă pasionează acest domeniu, aruncaţi un ochi pe stiintific.com. Până revin cu veşti bune, aştept să îmi spuneţi cum vi se pare ideea.

Edit 1: În caz că vreţi să ne susţineţi puteţi găsi nişte bannere aici.
Edit 2: Albert: „Curiozitatea m-a adus la această pasiune (ştiinţă)”.

Lasă un comentariu

Comment

21 Comments

 1. Articole interesante si periodice, nisa nu e prea aglomerata si mult continut. Felicitari! Imi place. :)

 2. Daca nu traduceti si nu copiati continutul, de unde il luati?

 3. Nu poţi spune că articolele sunt 100% originale, deoarece ştirea mai există undeva. Nu poţi spune că sunt copiate, deoarece ele sunt scrise cu ale noastre cuvinte.

  Eu am vrut să punctez că nu dăm copy/paste şi nici nu traducem ca la carte de pe site-urile cunoscute din afară.

 4. Nu sunt om de stiinta, sunt om pasionat de stiinta. Dar asta nu inseamna ceva special, sunt atat de pasionat ca orice alt om care ar fi curios despre lucruri normale care par ciudate daca nu cunoastem ”rostul” lor.

  Nu am cum sa trimit o sonda spatiala pe luna sau alta planeta pentru a scrie o stire despre asta. E evident ca nu sunt articole in exclusivitate, dar asta nu inseamna ca o sa gasesti un copy paste.

  Lucrul asta se intampla si in monden si in toate categoriile. Pe multe siteuri gasesti stiri publicate la modul personal (sau nu) primite de la EuropaPress sau alte agentii. Eu nu colaborez cu nicio agentie, scriu despre ce ma intereseaza si despre ce cred ca s-ar interesa cititorii.

 5. Sugestie: cred ca ar fi Ok sa vedeti daca puteti face parteneriate cu universitati sau licee. Sunt oameni in tara asta care ar dori sa publice, si voi sunteti un site care ati dori sa aveti lucrari. De aici o legatura. :D

 6. Multa bafta cu noul proiect ! Totul e sa-ti gasesti timp sa te ocupi de el constant ca lansarea nu e suficienta…

 7. Auzi, ar fi fain daca ai face si codul html pentru promovare. Nu doar sa lasi banerul, ci sa ii pui si cod.

 8. e marfa ca v-ati gandit sa alegeti o nisa care probabil nu va putea fi bine monetizata, dar e atat de interesanta. Felicitari.

 9. Este bine ca avem si astfel de initiative, pentru ca mai ales cei mai tineri au nevoie si de informatii stiitifice autentice, nu numai de manuirea directa a anumitor device-uri. Felicitari si succes !

 10. Asa este Ioana, numai ca poate doar noi cei care scriem aici gandim asa, pentru ca simtim nevoia sa cunoastem cat mai multe amanunte. Suntem multi cei care se multumesc cu franturi de informatii.

 11. Solutiea optima pentru iesirea din bezna in care suntem. Cel putin cei mai tineri sa poata avea alta perspetiva. Dar sa si fie condusi spre asta.

 12. Ma bucur sa vad ca este abordat acest subiect, tocmai acum in invalmaseala care ne doboara la tot pasul. ASa cel putin avem un punct de sprijin coerent.

 13. Susţin blogul pe tiwtter, dând RT la fiecare articol nou urcat pe platformă. Totuşi, aş avea o rugăminte, de altfel, ceva destul de important şi pt. voi … să încercaţi să răspundeţi la mail-uri :-).