by

Testul de inteligenţă al lui Einstein

Nu ştiu dacă aţi auzit de el, aţi încercat să îl faceţi sau chiar l-aţi terminat, dar vă propun o provocare. Am dat de el acum câteva săptămâni şi am întrebat-o pe mama dacă l-a făcut. Răspunsul a fost negativ. Mi-am notat cerinţele şi am m-am pus pe rezolvare. După nici jumătate de oră am renunţat. A doua zi m-am apucat din nou, dar tot am renunţat după ce am legat câteva idei. Azi dimineaţa mi-am zis serios că vreau să îl termin şi în aproximativ o oră i-am dat de cap. Nu e greu, iar lucrul acesta mi l-am zis de la început. Einstein a conceput acest test şi a spus că „98% din populaţia globului nu este în stare să găsească rezolvarea. ” Ţineţi cont că el a trăit în secolul trecut. Eu aş rectifica şi aş spune că „98% din populaţia globului nu e în stare să se străduiască să îl rezolve”. Practic, lumea renunţă mult prea uşor. Am fost tentat să văd rezolvarea, dar nu m-am lăsat până nu o aflam cu foaia pe masă şi creionul în mână.

Eu am luat testul de aici. Nu înţeleg de ce acolo se încurajează faptul că nu e nevoie neapărat să dai de soluţie şi că testul nu e tocmai bun. În loc să-mi zică în rezolvare un singur cuvânt, ei mi-au scris o grămadă de paragrafe de aberaţii, bineînţeles, fără rezolvarea concretă.

Uitaţi testul:

Se dau urmatoarele:

a. britanicul locuieste in casa rosie
b. suedezul are un caine
c. danezul bea cu placere ceai
d. casa verde se afla in stanga casei albe
e. locatarul casei verzi bea cafea
f. persoana care fumeaza “Pas Mal” are o pasare
g. locatarul casei din mijloc bea lapte
h. locatarul casei galbene fumeaza “Down Hill”
i. olandezul locuieste in prima casa
j. fumatorul de “Carlbrough” locuieste langa cel care are o pisica
k. locatarul care are un cal locuieste langa cel care fumeaza “Down Hill”
l. fumatorul de “Wind Fill” bea bere
m. olandezul locuieste langa casa albastra
n. germanul fumeaza”Rustguns”
o. fumatorul de “Carlbrough” are un vecin care bea apa.

Cine are acvariul cu pesti?

Albert Einstein a conceput acest test. El sustinea ca 98% din populatia globului nu sunt in stare gaseasca rezolvarea.

Puteţi să-mi cereţi răspunsul corect pe mail sau pe twitter, deşi îl găsiţi şi în comentariile de acolo. Vă ţine să-l faceţi?

Reiau ce a zis Einstein, nu neapărat în legătură cu acest test: „Nu sunt atât de deştept, doar mă concentrez mai mult timp asupra problemelor”.

Spor!

Lasă un comentariu

Comment

13 Comments

 1. Deci, jos palaria pentru Preoteasa.

  Eu de plictiseala mai mult de 5 secunde nu am rezistat sa ma gandesc :))

  Oricum foarte tare testu.

 2. Am facut si eu testul ala cand eram prin clasa a 9-a, raspunsul era o arhiva codata iar parola era raspunsul, ca sa nu fi tentat sa te uiti la rezolvare. Eu l-am rez rapid pt ca mi-am facut niste desenase tip tetris si daca le puneai cap la cap iti dadea cu virgula pe undeva ;)

 3. Prima casa:
  Olandez
  Galbena
  Apa
  Pisica
  Down Hill

  A doua casa:
  Danez
  Albastra
  Ceai
  Cal
  Carlbrough

  A treia casa:
  Britanic
  Rosie
  Lapte
  Pasare
  Pas mal

  A PATRA CASA:
  German
  Verde
  Cafea
  PESTI
  Rust Guns

  A cincea casa:
  Suedez
  Alba
  Bere
  Caine
  Wind Fill

 4. Am facut si eu testul acum 4 ani. E foarte frumos si logic, in fine mie mi-a luat cateva ore sa il fac, dar l-am facut pana la urma.

 5. Deci am stat vreo 2 ore la el. Mi-s mai proasta se pare, dar tot nu m-am lasat. Neamtul se pare ca e pestomanul. Am facut spreadsheet in excel, vreo 10 pagini scrise cu tot felul de aberatii .. dar l-am dat gata :D

 6. :))) eu l-am facut in 20-30 de minute :)) intr-un tabel am pus ce stiam exact si restul la nimereala, si citind cate o cerinta mai inversam cateva casute. A fost destul de amuzant :)) si daca un elev de clasa a 8-a in poate face in juma’ de ora, siigur procentajul nu e bun. Si inca ceva, probabil ca 90% din populatia globului n-are habar de test, doar asa mi-as explica procentele :))

 7. Da cine zice ca trebuie sa aiba pesti? De unde stim ca nu are un tigru pe post de animal?

 8. Te cam sperii la prima vedere, dar odata intrat in el te captiveaza. Super test. 34 minute.

 9. Cat mi-a luat sa rezolv testul? Mai putin de un minut, acum vreo doi ani. Chestia e ca am raspuns din intuitie, de fapt intamplare, ptr ca Einstein era german, deci nu va alarmati,era sub forma de test flash.

 • Vezi alte articole pe tema