by

TheChronicle.ro, revistă online lansată de Media Pozitiv

Via The Money Channel am aflat că Media Pozitiv a lansat astăzi varianta beta a revistei online TheChronicle. Aceasta a pornit cu o investiţie de 50.000 euro şi doreşte să se impună prin calitatea articolelor şi layout.

Reportajul (am văzut ştirea la TV) m-a făcut curios şi am aruncat o privire peste site. La o primă vedere arată destul de bine (sub forma unui blog colectiv). Nu îmi place faptul că structura articolelor diferă. Mă deranjează să văd odată postul în stânga, o poză în mijloc, în dreapta formularul de comentarii, iar când schimb să dau de o altă aranjare. Exemplu: vezi asta, apoi asta.

TheChronicle

Mi-a atras atenţia interviul cu Jimmy Wales, legat de WikiPedia. O să mă abonez şi eu la articole, în aşteptarea unor informaţii la fel de interesante.

“Nu este un public exclusivist, nu respinge media generalistã, dar preferã conţinutul de calitate” – Rareş Petrişor

Sînt curios cum va evolua proiectul. Bănuiesc că vor fi ceva schimbări la design (pare puţin dezordonat acum, dar este o părere personală).

Interesantă cifra vizitatorilor unici la care doresc să ajungă după aproximativ 6 luni: 200.000-250.000.

Credeţi că are potenţial revista? Se poate compara cifra investiţiei cu ce oferă?

Lasă un comentariu

Comment

11 Comments

 1. Vad ca site-ul ruleaza WordPress , cu 50.000 de euro faceam cel putin un script de stiri complex ….

 2. Şi eu m-am mirat când am văzut cifra investiţiei. Din reportaj am înţeles că au vrut blog pentru a fi cât mai aproape de cititori. Plus că aici nu sunt ştiri, ci mai mult editoriale.

 3. „Infatisarea” arata penibil rau. Vorba ta: nu stiu in ce parte sa ma uit. La 50.000 … nu inteleg ce e aia. Adica .. zici ca-s aia de la primarii .. care arunca 10k pe niste site-uri de tot rasul.

 4. Cei 50 000 de euro nu au fost alocati numai design-ului. Sunt oameni care trebuie platiti sa scrie, campanii de promovare, firma care se ocupa de mentenanta site-ului,analiza comportament vizitator etc. Lista poate continua. Crezi ca un interviu cu o personalitate internationala este gratuit?
  Oricum acesta este bugetul cred ca pentru urmatorul an.
  Dany poate ne intalnim si noi sa vorbim despre „vreme”:).

 5. in general costurile astea gen 50.000 si cum am auzit la un site de ‘socializare’ din IS ca cica a bagat 20.000 in el is pentru a atrage publicul cum e romanu curios ” ia da sa vad pe ce a mai dat si asta 20.000′ sa fim seriosi cu 50.000 sau cu 20.000 iti faci site … nu pe platform wordpress …. asta sigur ;)

 6. Nu e adevarat mai Chello. Banii chiar sunt investitit nu despre asta e vorba.

  La design imi aduce aminte de reviste elvetiene de design pe care le mai urmaresc. Bugetul daca ar fi de 50 000 pe an inseamna in jur de 4000 euro pe luna bagati in Mkt, copywriters, promovare-online, mentenanta.

  Daca e sa te gandesti asa, e destul de putin in sensul ca nu se arunca cu bani.

 7. Mai iulian, nu e cam usor sa afirmam mereu „eu faceam cu banii astia ….”, dar nu facem, de fapt, nimic?

 8. Multa lume crede ca toata esenta unui site sta in design. Sau ca daca ai realizat scriptul si designul e gata investitia….. urmeaza doar sa ‘castigi’.
  Si e tare gresit… :)