by

Tigani de la Romania

Va spuneam ca urasc extrem de multe lucruri in Romania, dar in acelasi timp va spuneam ca apreciez ca sunt unii romani cu capul pe umeri care stiu ce vor de la viata. Dar, cel si cel mai mult urasc in tara asta: tigania. Nu, nu zic de copilul ala manelist, Babi Minune sau de rromi. E vorba de nesimtitii aia care stau pe strada si cersesc, iar apoi isi iau tigari sau bautura. Mai exact: boschetarii.

Pur si simplu nu ii suport. Sunt niste nesimtiti, mincinosi. De asemenea, cei care ii mai incurajeaza cu cate un lei acolo, sunt de doua ori dobitoci. Pe langa faptul ca cersesc, respectivii cersetori mai dau in cap a doua zi, mai fura, se mai ia de cineva, mai arde nu stiu ce, etc. Astia fac tara de rusine, aceste „specimene”. Am avut contact cu tigani de genul cate numai eu stiu. Din pacate, nu poti sa faci nimic impotriva lor. Daca te iei de ei, a doua zi te trezesti cu 20 in fata ta. Daca ii dai la politie, rahat, ca la ce politie este in Romania pierzi timpul (stiu asta de pe propria experienta). Daca totusi vine unul destept si se baga, il retine o zi, dar tot degeaba, a doua zi ii vezi ca iar se iau de tine.

Pentru ca asa e in Romania. Din pacate asta-i treaba. Mare pacat ca este locuita. Urasc invatamantul, politicienii, reporterii (iar lista probabil nu s-ar termina), insa mai mare ura ca pe nesimtitii care cersesc pe strada nu pot avea. Nici nu mi se poate face mila de ei, pentru ca nu merita.

Oare cum s-au manifestat acestia, daca au aflat cat de cat despre sfarsitul lumii?

Lasă un comentariu

Comment

 1. cu cate un leu*
  se mai iau* de cineva, mai ard*
  ;)

  Interesant articol, si imi place foarte mult cum strecori cate un „sfarsitul lumii” prin articole! Sper sa castigi concursul!

 2. O sa scapati curand de tigani ca vin in Canada. Deja un prieten i-a vazut pe strazi aici. Totusi mai opritii si pe la voi in Romania. Mai dati-le un blid de mancare, o sarmala ceva :))

 3. @ Un roman in Canada: Tigani sunt peste tot, din pacate. Sa se duca de unde au venit (India).
  Apropos nu o sarmala, ci o sarma.
  Sg. – (o) sarma Pl. – sarmale