by

Top 300, vezi că vin!

Nu credeam că al meu creier poate scoate o idee atât de genială într-o seară relativ banală, cu nervi născuți din plictiseală. Ieșenilor, îl știți pe aurolacul ăla care își mișcă capul în stânga și în dreapta fără oprire pe pasarelă, prin Tg. Cucu sau unde pe unde naiba mai nimerește și el? Nu mă întrebați care din ei… este unul care zici că doar la tine se uită și îți vine să mai dai puțin și la alții din averea ta (da, știu, e prea mare de la o vreme).

Fiți atenți aici! Vreau să pornesc un research și să îi adun pe toți, apoi să angajez niște specialiști PR și să-i păstrez pe cei mai dramatici buni talentați. Le facem contracte, apoi îi trimitem în preselecții în mai multe orașe cu diferite roluri (cântat, pictat, jonglat). Bum! 50% șanse de câștig încă din primul episod. Plătim televiziunea să-i cheme și să-și spună poveștile, iar astfel ajungem la 80% șanse de câștig. De acum încolo e simplu! Piperăm povestea: unul plânge, altul ține mereu capul sus, eventual mai scoatem și o mână/picior, vedem noi. Bang! 99% șanse de câștig încă din semifinale. După cum v-am spus, ideea e genială, deci m-am pregătit și pentru ce e mai rău: din 12 doar 11 să fie de-ai noștri. Îl plătim pe ăla care trage la imprimanta rezultatele sau, mai simplu, pe ăla care numără să vadă puțin greșit un nume acolo (din greșeală, bineînțeles). Ajungem la extraordinarul procent de 100%, ba chiar cu 2 săptămâni înainte de finala de Crăciun.

Apar două probleme: la cât câștigă ăștia de pe stradă îmi e cam greu să cred că îi putem convine cu bugetele noastre. Deci avem nevoie de bani, mulți bani. Aici intervine a doua problemă: cine știe să ține prezentări PowerPoint? Nu mai contează, știu și din astea! Mă duc la SeedMoney, SeedCamp sau cum se numesc alea, apoi fac succesuri :D

Banii vor veni din câștigarea premiului, procentul pe apariție la emisiuni de la anul, cota din profitul de pe albume și, bineînțeles, voi începe să îmi fac apariția la evenimente în calitate de antreprenor online care face succesuri.

Facebook e construit din nou, se mută bineînțeles în România, iar Google va fi de domeniul trecutului :)

Doh, 4 ani de eșecuri fără număr: împărțit pliante, curățat pantofi, vândut tricouri din casă în asă. Greu a fost!

Edit: A apărut o problemă: sponsorizează cineva cu un bloc cu 10 etaje sediu relativ modest față de ce imperiu urmează să construim? Contra 0,42% 0,43% (ultima ofertă) din afacere.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Ironic de realist! Ar fi o afacere, luând în considerare că experiența din multe domenii ne arată că un caz social, bine promovat, aduce venituri ridicate. Așa suntem noi românii, mai miloși.