by

Tot la tara e mai frumos

Multi spun ca este mult mai frumos sa stai la oras, decat la tara, altii spun ca e mai frumos la tara decat la oras. Nu se compara un oras cu o comuna, cu un sat. Ieri am dat o fuga pe la tara, impreuna cu mama. Eu am mers cu gand de joaca, mama cu gand de treaba in gradina.

Vreau sa va spun ca viata de la tara e extrem de frumoasa. Aer curat, copilarie adevarata … Pe de alta parte, exista si dezavantaje: trebuie sa mergi destul de mult pana la un magazin, trebuie sa suporti frigul si trebuie sa muncesti destul de mult. Eu unul nu as suporta sa stau la tara de exemplu, nu ca sunt „nespalati” pe acolo, pur si simplu e greu sa rezisti. Mie cel putin imi place sa-mi petrec un week-end la tara, decat sa ma duc la mare sau la munte.

Ieri am avut ocazia sa ma intalnesc cu vechii prieteni si sa imi revad casa. Am avut placerea sa aflu’ ca s-a facut un Internet Cafe in sat, unde se intra gratuit: chiar era nevoie, deoarece daca ai nevoie la scoala de un proiect, sau sa tragi ceva la xerox, nu trebuie sa mergi pana in oras ca sa rezolvi aceasta problema. N-am avut placerea sa aflu de doua accidente ce s-au intamplat zilele trecute … Oamenii nu sunt constienti, circula cu peste 100km / ora pe drumul national de acolo. Vecinul meu a avut un accident, pe cand se ducea la Pascani cu un maxi-taxi. Au murit 3 oameni in acest accident, iar restul au fost gravi raniti. Vinovatul s-a numarat printre cei 3 morti, iar acum nimic nu se mai poate schimba. Un alt accident a naruit viata unui copil in clasa 1, dupa ce a fost pur si simplu spulberat de un inconstient ce circula cu peste 100 la ora …

Pe cat e de frumoasa viata de la tara, pe atat de grea este. Nimic nu se compara cu o vizita la bunici, unde iti revezi prietenii si mergi la un fotbal in aer curat :)

Lasă un comentariu

Comment

 1. daca s-a ajuns la internet in sat, nu mai ii sat. Nu cred ca o sa ai ocazia sa vezi un SAT (deci sat) mai fain ca ala unde locuiesc bunici mei, acolo simti viata..

 2. Nu stiu ce sa zic eu cel putin nu as suporta sa locuiesc la tara . In satul din care vine mama mea abia daca exista un magazin pe ulita satului daramite Internet Cafe(inca gratuit8-> ). Nici macar in orasul in care locuiesc eu nu mai este Internet Cafe si chiar daca ar fi sigur e cu plata :( .

 3. Daca ai vedea locul in care sunt bunicii mei te-ai ingrozi :) si n-ai mai spune ca e mai frumos la tara. Acolo nu exista asfalt (deci la prima ploaie totul se transforma intr-o mlastina), nu exista cablu TV deci internet nici nu se pune problema.. probabil peste vreo 50 de ani va exista si acolo, nu exista canalizare (deci nu exista veceu in casa, baie (cada,chiuveta)) – asta mi se pare cel mai naspa lucru pentru ca nu ai unde sa te speli si daca iti vine sa te duci la veceu noaptea trebuie sa te duci pana in fundul gradinii pe intuneric -, pana la magazin ai de strabatut 1-2 km.. iar can d ploua nici nu ai cum sa te duci.. trebuie sa inoti prin noroi.
  Eu n-as suporta sa stau acolo mai mult de 1-2 saptamani.. desi am stat si mai mult :)

 4. @poiuyrewq : aia inseamna viata faina ;) aceleasi conditii le am si eu la tara si acolo ma simt in largul meu.
  Mai putin partea cu magazinu la 1-2km.. aici sunt doar 500m ;)

 5. Bravo1 E 100% adevarat. Eu merg in fiecare weekend la bunici (sunt doar 13 km pana acolo). Si nu se poate compara viata de la tara cu cea de la oras. Aerul, prieteni…tot ce este acolo iti dau o senzatie de…..altceva :)

 6. La oras e ceva, la sat altceva…alte distractii, alta lume, alti oameni ….e diferit si chiar dupa o lunga perioada in oras , sa „fugi” si sa tragi o vacanta scurta-lunga(depinde de chef si posibiliate) la tara e super pentru a-ti „incarca bateriile” si a te distra putin! parerea mea

 7. Hm… lucrurile sunt mai complicate de atat, Dany… Ma declar un fan inrait al orasului, mediul rural, cu tot mediul lui placut si natural, cu aerul curat, cu linistea lipsei de vuiet, este nociv si rau, inhiba extrem de mult dezvoltarea individului. Am exemple multe de oameni care si-au ratat viata deoarece nu au avut puterea si curajul sa plece de la tara, sa se afirme in lume. Copii care niciodata nu vor afla ca au un potential mult mai mare decat credeau, deoarece scoala a fost pentru ei „prea scumpa”… Satul romanesc este, pe cat de arhaic, pe atat de nociv. Si arhaic nu in perspectiva tehnologiei, ci a mentalitatii.