by

trafic.ro, încotro?

De astăzi fiecare persoană ce vrea să se înscrie în trafic.ro trebuie să achite o sumă anuală de 10 euro, plată valabila prin SMS. Deocamdată încă se testează, iar userii actuali nu sunt afectaţi.

Ce apare acum pe pagina de înscriere:

Dupa completarea formularului de inscriere, site-ul dumneavoastra este verificat de catre un membru al echipei noastre in vederea aprobarii. Daca nu indepliniti conditiile de mai sus, va rugam sa amanati inscrierea pana la remedierea situatiei.

Imediat ce un membru al echipei noastre aproba site-ul dumneavoastra, veti putea efectua si confirma plata taxei anuale de membru in valoare de 10 EUR (platibila prin SMS), in interfata de administrare a contului Dumneavoastra.

Ajungem astfel la două direcţii paralele ce vor caracteriza trafic.ro în viitor:

1. Siteurile de spam vor dispărea şi va rămâne în top doar cine merită, după cum s-a mai menţionat. 10 euro nu e o sumă mare pentru site-uri gen cancan, kappa, etc. – iar aşa face şi trafic.ro un ban. Cine vrea să vadă rezultate în timp real şi are nevoie cu adevărat nu o să „pună botul”. Un punct bun, însă doar pentru ei!

2. Ce facem cu celelalte? În acest moment sunt peste 53,000 de site-uri înscrise în trafic.ro. Din acestea aproximativ 1,500 au peste o mie de unici pe zi. Să zicem că aceştia îşi permit suma. Dar mai rămân 51,500. Lumea s-a obişnuit cu o unealtă de măsurat traficul în timp real gratuită, cu ceva facilităţi şi destule dezavantaje. Mai există Google Analytics şi SATI, însă acestea nu sunt chiar atât de accesibile.

Concluzia? Cum bine spune şi Etherfast, nu vrem să dăm cei 10 euro deoarece serviciul a fost până în acest moment gratuit. Iar pe deasupra, putem avea încredere că va rezista această „taxă”?

În mare parte acest anunţ nu face decât să afecteze. În opinia mea era mai ok să existe două tipuri de conturi, unul plătit cu mai multe facilităţi, altul gratuit dar mai limitat, două topuri separate şi aşa era toată lumea mulţumită, nu?

Lasă un comentariu

Comment

13 Comments

 1. Ar fi fost o solutie si ceea ce ai spus tu acolo. Pe mine oricum nu ma deranjeaza, am renuntat la trafic.ro de mult, tot Analytics e baza si e gratis! :D

 2. Toti sunt liberi sa aleaga ce tool vor ei. Pana la urma fiecare decide ce e mai bine pt el. Trafic.ro nu face exceptie de la aceasta regula. Mi se pare normal sa nu vrei sa platesti, cum de altfel mi se pare normal ca unii sa ceara bani. Asa functioneaza piata de cand lumea. Punct.

 3. eu prefer sa raman si in trafic.ro, chiar daca exista si alte contoare gen Analytics, daca e sa platesc 10 euro, platesc! ce-s aia 10 euro?:)

 4. 1. Spam site-urile fac mai mult de 10euro si cred ca isi permit sa se inscrie daca chiar vor. Trafic.ro nu aduce cine stie ce trafic, asadar e useless din punctul acesta de vedere. Nu aduce nici PR pentru ca nu sunt link-uri directe insa nu se vor mai inscrie toti ceea ce este totusi un minus din punct de vedere link-uri catre trafic.ro de pe foarte multe site-uri. Daca un moderator se uita peste site cred ca nu accepta spam, asa ca nu are legatura cu cei 10 euro.

  2. Google Analytics nu este in timp real, vezi traficul a doua zi. Daca vrei trafic in real time folosesti whos.amung.us, dar asta nu iti spune de unde vin.

  In concluzie mi se pare de cacat ca cer bani pentru un serviciu pentru care deja iau o gramada bani din reclame de la cei care vin pe trafic.ro de la site-urile inscrise in sistem. Imi permit sa platesc 10 euro pe an dar nu voi face acest lucru pentru ca exista o gramada de variante free.

 5. *Nu aduce nici PR pentru ca nu sunt link-uri directe, insa nu se vor mai inscrie toti, ceea ce este totusi un minus din punct de vedere link-uri catre trafic.ro.

 6. E normal să se ceară bani, la un moment dat, poate că nu în contextul în care trafic.ro se vroia un serviciu gratis (la început), poate că da, poate că nu.

  Sunt mulţi care plătesc fără să crâcnească, ce sunt ăia 10 euro? Bănuiesc că ăia mai micuţi şi zgârciţi se vor muta către alte tool-uri moca. Întodeauna vor fi şi moca :)

 7. Dai un ban dar macar sa merite. Era bun ca era gratis si mai inchideai ochii la probleme, acceptai reclamele lor ..

  Cica se vor taxa doar viitoarele site-uri inscrise in trafic.ro – cred ca e o masura de limitare a inscrierilor.

  Nu comparati Analytics cu trafic.ro – unul are contorizare privata altu informatii publice/clasament …. amandoua masoara da afisarea se face complet diferit. Poti compara trafic.ro cu gtop sau wta

 8. Criza nea Nicule, sau ma rog asta vrea sa para… personal am renuntat la peste 90% din site-urile din portofoliu sa folosesc trafic.ro

  Dar ar fi frumos din partea lor ca atat timp cat platesc sa-mi scoata reclamele de pe pagina mea cu statistici…

 9. Am renuntat la trafic.ro. Problema e ca ei or sa piarda foarte mult atat timp cat pe piata mai exista servicii asemanatoare gratis!

 10. nu merita sa dai 10 euro , daca pana acum aveau probleme , nu afisau traficul real , cred ca nici de acum in colo nu o vor face , vor avea aceleasi probleme si vor avea de pierdut

 11. Pana una alta, eu folosesc GTop.ro pentru a-mi masura traficul si voi iesi cu site-urile din Trafic.ro …

 12. WTA rulez. E penibil sa ceri 10 eur pentu servicii pe care toata lumea le ofera si gratis si mai bune.