by

Trecutul înseamnă totul?

Steaua şi-a deschis astăzi muzeu, fiind prima echipă din Romania care se poate lăuda cu aşa ceva. Bineînteles că valorea acestuia o reprezintă trofeele de prin 80-90′, inclusiv Cupa Campionilor şi Supercupa Europei, pe lângă titlurile din campionat. Practic Steaua se laudă de ani buni încoace cu performanţa de acum 22 de ani. La anul se sărbătoresc 23 de ani, se va face mare tam tam că vai ce valoare are echipa din Ghencea şi tot aşa, deoarece echipa roş-albastră încă nu e în stare de o nouă performanţă în Champions League sau in Cupa Uefa.

Fraţilor, trecutul înseamnă totul? Dacă eu voi apărea mâine la televizor trebuie sa sărbătorim performanţa asta în fiecare an? Înainte se juca, nu se vorbea. Înainte fotbalul nu însemna doar bani şi faimă. Ar fi timpul să lăsăm trecutul în urma şi să ne vedem de viitor. Ar fi timpul ca fotbaliştii sa fie plătiţi în funcţie de ce a făcut pentru echipă şi să se pună cu adevărat punct pe performanţă. Fotbalul românesc nu va creşte cu Gigi Becali, George Copos sau Cristi Borcea în fruntea echipelor din capitală. O echipă nu îşi poate îndeplini nişte obiective cu 5 antrenori pe sezon.

Nivelul fotbalului românesc nu creşte, în ciuda faptului că în lupta pentru titlu au intrat şi unele echipe din provincie. Când o să se mobilizeze echipele de fotbal de la noi? Când o să existe spirit de echipă, când o să simţim plăcerea fotbalului, când vom vedea spectacol?

Lasă un comentariu

Comment

  1. Trist…adevaratele VIP-uri se sting, dispar, si sunt inlocuite de oameni fara valoare….care isi atribuie singure denumirea de Verry Importent Person(VIP)