by

Tu ştii ce vrei de la tine?

Percepţia mea asupra vieţii se schimbă, dar niciodată radical. Tot timpul am încercat să îmi stabilesc anumite lucruri. Tot timpul am ştiut ce am vrut de la mine. Rareori mi-am schimbat viziunea asupra unui lucru, iar când se întâmpla aceasta, analizam problema din mai multe unghiuri. Unele persoane m-au ajutat în ultimii ani să învăţ lucruri esenţiale, pe care singur nu cred că le prindeam, nici în câţiva ani.

Aşa cum eu mi-am dorit o temă unică, aşa îmi doresc un lucru unic în viaţa mea. Dar, ştiu cu adevărat ce vreau de la el? Detaliile sunt foarte importante, dar de ce să ne pierdem în ele? Eu nu vreau să mor şi să simt că am trecut prea rapid prin viaţa mea. Nu vreau să fiu un om simplu. Vreau să fiu un om care ştie ce vrea de la el! Văd zilnic persoane care azi vor un lucru, mâine vor altul. Unde mai e farmecul? Eu unul vreau să urmăresc un anumit drum, nu să iau la rând alte 5 şi să văd care e cel bun, care duce spre succes. Îmi stabilesc de la început ce vreau de la mine. Mă pun în alte situaţii pentru a realiza cum e mai bine să fac.

Mă pierd des în articole de genul. Rar reuşesc să le termin, însă poate că acesta va fi altfel. Nu vreau decât să scot decât la suprafaţă acest gând: a şti ce vrei de la viaţa. Nu vreau să fiu un mincinos care se stinge acolo în faima lui! Nu vreau să fiu o persoană care să trăiască cu gândul că oricine poate face ce a făcut el. Nu vreau să văd ce îmi rezervă viitorul. Nu şansele vin la mine, eu vin la ele.

După cum am mai spus, nu mă schimb de la o zi la alta, dar alte sute de persoane fac acelaşi lucru şi puţine încearcă să îl ezite. Nu dau un plus persoanelor care nu ştiu ce vor de la ele sau măcar nu încearcă să înţeleagă acest lucru. Ele rămân ca celelalte, fără un avantaj ce poate deveni esenţial.

Tu ştii cu adevărat ce vrei de la tine şi ce vrei să faci în viitor?

Lasă un comentariu

Comment

11 Comments

 1. Heh, cred ca e o problema mai mult decat delicata in ultimii ani, mai ales pentru cei de sub 30 de ani.

  Am zilnic de-a face cu oameni care isi schimba modul de a gandi, de a se imbraca, de a manca sau de a se distra dupa stereotipurile vremurilor. Umbla pe principiul ca: ,,daca au zis unii ca asa e bine, inseamna ca intr-adevar trebuie luati in considerare.”

 2. Nici eu nu am un scop anume, deocamdata. Cat de curand sper sa-mi fac si eu un „destin” :)

 3. Este o intrebare care ne „bantuie” pe toti! Acum depinde de fiecare cum va lupta pentru a obtine acel lucru unic…dar nu poti invinovati oamenii care incearca 5 drumuri ca sa ramana la final pe unul, care, cred ei ca ii vor conduce spre succes. In firea omului intotdeauna va exista acel „what if”.. parerea mea

 4. Eu cred ca e bine sa stii ce vrei, insa daca nu ramai deschis la oportunitati pierzi mult.
  Este discutabil.

 5. Da, uite eu recunosc: nu pot sa spun ca stiu 100% ce vreau de la mine si unde vreau sa ajung. Sunt si eu dintre aceia care incearca mai multe drumuri pentru a sti cu siguranta pe care sa se opreasca.

  Mi se mai intampla si mie sa fiu foarte sigura de un anumit drum, ca apoi sa-mi dau seama ca poate ca ar fi mai bine daca as urma un altul.

  Nu cred ca este foarte foarte foarte grav daca „operezi” in acest mod, cu conditia sa nu schimbi lucruri esentiale in tine, mai ales pe cele legate de trairile tale interioare.

  Daca e vorba de job-uri si de drumul tau profesional, DA, sunt pentru. :)

 6. am avut un vis , dar din pacate mai mult ca sigur nu se va realiza , de a devine fotbalist , dar acum nu stiu , mi’as dori sa devin jurnalist , dar nu unul din aceia care inventeaza , ci doar scriu ce trebuie si bineinteles , sa imi creasca si numarul de vizitatori :D

 7. Dacă nu te accepţi aşa cum eşti, şi preferi să suprimi din tine decât să faci tot ce vrei, nu reuşeşti să descoperi ce vrei cu adevărat. Să faci puţine nu înseamnă că le faci bine.

  Nu cred că tu ştii ce vrei de la tine, mai mult ca sigur a vorbit mintea ta nu şi sufletul tău!

  Ce zici de trăitul după cum ştimţi nu după cum gândeşti?

 8. Am multi prieteni la 20-25 ani care inca nu s-au hotarat ce vor sa faca. Nu au gasit nimic care sa le placa si s-au multumit cu ce au gasit. Stiu, e trist, dar unii oameni n-au aspiratii.

 9. si comentariile s-au oprit aici….Da e trist ce reiese din ce poti citi mai sus .. generatii fara vise care iau ce primesc si invata si actioneaza fara sa vrea cum dicteaza, sa zicem masmedia..Daca simti , constientizezi ca e o problema asta insemna ca in interiorul tau mai este o umbra de speranta vie .. ce-i de facut???