by

Tumblr, o altă alternativă microblogging

tumblr1

Tumblr merge pe ideea microblogging, asemenea cu Twitter, Jaiku şi multe alte site-uri de genul, doar că numărul avantajelor este mult mai mare. Îţi faci un „tumblelog” şi poţi începe să postezi. Ce? Simple texte, poze, citate, link-uri, chat posts sau fişiere audio/video. Din fericire aici nu avem limită de caractere pentru un articol. Pe acelaşi concept mai este şi friendfeed, doar că mie unul, mi se pare mai accesibil tumblr, în ciuda faptului că primul a atins un milion de utilizatori, fiind extrem de cunoscut. La tumblr vă puteţi alege ce temă doriţi, o puteţi edita pe placul vostru, iar dacă treaba merge, puteţi trece pe propriul domeniu.

Dacă aţi găsit ceva interesant pe internet, decât să scrieţi un articol pe blog şi să zică lumea că o daţi în lipsă de inspiraţie, nu mai bine postezi direct din browser pe tumblr? Deocamdată eu încă mai „testez terenul”, dar puteţi găsi pagina mea aici. Vă aştept! În cazul în care v-aţi făcut cont mă puteţi urmări (o să vă apară ultimele mesaje în dashboard) şi nu uitaţi să vă anunţaţi prezenţa printr-un comentariu (includeţi şi linkul vă rog).

Ar fi fain acum dacă s-ar face şi un addon gen TwitterFox sau o aplicaţie gen TweetDeck. Cred că ar câştiga mai mulţi utilizatori şi ar fi şi mult mai accesibil.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Interesant intr-adevar, insa nu prea folosesc site-uri gen Twitter. Nu stiu, nu mi se par utile, poate ma insel. Insa deocamdata raman la ideea mea ;)

  2. Testează-l şi în o săptămână îţi promit că vei avea cu totul altă parere. Cu ajutorul lui twitter îţi faci noi prieteni, socializezi, afli lucruri noi şi multe altele.

  3. interesant si cu multe facilitati, oricum eu nu prea folosesc Twitter-ul asa ca…mai putin conteaza parerea mea