by

3 unelte interesante pentru Twitter

1. TweetValue

tweetvalue_small

Twitter a lansat pe la sfârşitul lui 2008 TweetValue, un serviciu cu ajutorul cărora îţi poţi calcula valorea contului tău de Twitter. Factorii luaţi în considerare sunt: numărul de urmăritor, câte persoane urmăreşti, numărul de mesaje scrise, numărul de replyuri, etc.

Mica unealtă a fost creată de suedezul Jonas Lejon în numai 4 ore. Contul @DanielDamian valorează:

Iar @factsandtools:

Bineînţeles că nu aş da niciunul din aceste conturi. Cum există şi un top 30 al românilor pe twitter, am făcut o mică comparaţie:

Contul lui Manafu valorează $234, în timp ce al lui zoso valorează $465, iar al lui Florin Grozea $979, wow! Aşadar, TweetValue ia în considerare şi alţi factori în afară de numărul de urmăritori. Mi se pare destul de interesantă unealta.

Aţi văzut top 5 al celor mai valoroase conturi?

1. Barack Obama – $41150
2. JasonCalacanis – $14235
3. nprpolitics – $12832
4. yobird – $11871
5. ItIsNow – $10971 – deşi are doar 80 urmăritori şi urmăreşte 40 useri, numărul de updateuri face toată treaba (peste 130.000)

Voi ce valoare aţi primit pe contul vostru? Dacă ar fi să îl vindeţi, pe ce sumă l-aţi da?

2. TwTask

twtask

Recent lansat, TwTask îţi adună la un loc toate obiectivele via Twitter. Pentru aceasta trebuie să urmăreşti câţiva paşi simpli:

1. Fă-ţi un cont.
2. Urmăreşte @twtask pe Twitter.
3. Trimite-i un reply sau un mesaj direct cu ce „lucru” vrei să ţi se adauge în lista TwTask.com

sau

Îţi faci un task direct din contul TwTask. Poţi să îţi faci pentru azi, pentru viitorul apropriat sau pentru o zi oarecare.

via @factsandtools@inconstantin

3. Twiturm

twiturm

TwitUrm este şi el în varianta beta, fiind lansat recent. Cu ajutorul acestuia poţi să împărtăşeşti muzica proprie pe twitter. Îţi faci un cont, iar apoi uploadezi melodiile preferate. Partea mişto este că urmăritorii tăi pot asculta la rândul lor ce muzica împărtăşită de tine.

Este simplu de folosit şi extrem de sigur.

via @factsandtools@inconstantin

Cum vi se par aceste 3 unelte pentru Twitter?

Lasă un comentariu

Comment

  1. Tools`ul TweetValue mai degraba e entertainement one , adica nu iti zice pretul de vanzare dupa parerea mea. Nu stiu dupa ce criterii calculeaza valoarea dar nu cred ca a fost facut pentru asta. Do you got it ? :)

  2. @Raul Albu: Da, are cont pe Twitter, e cel mai urmărit.
    @Caramel: Bineînţeles că e făcut de distracţie. Tocmai de asta am zis că userul ItIsNow nu valorează atât. Şi am spus ce factori sunt luaţi în considerare.

  3. Poti sa-ti faci oricat de multe liste vrei pe http://www.twtask.com, nu doar 3 liste ;)

    Iti poti adauga direct din interfata liste noi, sau poti trimite din twitter gen „@twtask plateste factura #26_februarie”, si „26_februarie” este automat creata ca o lista noua.

  4. Nu l-ai vinde vreodata pentru 300 de dolari, dar daca-ti da cineva 100.000 e altceva.