by

Uniforma școlară obligatorie

uniforma scolaraSenatorii au respins propunerea legislativă ce prevedea ca elevii claselor primare și gimnaziale (I-VIII) să poarte în mod obligatoriu uniforma școlară. Asta însă nu schimbă cu nimic lucrurile, deoarece orice școală poate să impună o ținută obligatorie.

Pe de o parte, o lege de genul (dacă s-ar și aplica cum trebuie, astfel încât să fie respectată peste tot) ar face ca fetele fără buletin să nu se mai afișeze în fuste mini și bluze decoltate la școală + că ar disparea într-o oarecare măsură diferențele dintre copiii săraci și bogați.

Pe de altă parte, eu îmi aduc aminte că uram al naibii de mult să mă îmbrac la costum. Mă uitam cu invidie în fiecare dimineață când îi vedeam pe alții că mergeau în blugi la școală. În primară n-am scăpat și am purtat toți anii uniformă, la fel și într-a cincea (era inadmisibil să nu porți în primul an stema liceului). Dintr-a șasea când m-am scos cu niște pantaloni negri, apoi treptat cu blugi și tricou ajunsesem în al nouălea cer.

Cum e mai bine: cu uniformă obligatorie sau nu?

Lasă un comentariu

Comment

  1. Wtf man? Fustele scurte si bluzele decoltate sunt singurul motiv poentru care ma duc la scoala. I don’t want anyone to take that away from me.

    Costumele sunt sexy. Mie imi place sa ma imnbrac la costum. Din pacate insa, uniformele scolare sunt lame, foarte departe de a fi niste costume decente.