by

Viața de copil la țară

Tocmai am intrat într-un proiect din comună, intitulat PAPI-Voluntar. Ieri am fost numit manager executiv pe acest proiect. Pentru început trebuie sa facem rost de cel puțin 10 copii pentru a forma un grup. Am facut câteva afișe pe care le-am împărțit ieri la niște magazine. Tot ieri am mers vreo 15 km, pana la capatul satului de lângă noi. Păcat ca nu am luat camera, priveliștea era super frumoasă. Mai jos vă prezint primul meu articol scris pentru respectivul proiect. Cred ca ați observat că am inceput să scriu cu diacritice.

Viața de copil la țară

Poate vă intrebaţi cum este pentru un copil din comuna Costeşti viata la ţară. Ca simplu băiat ce locuieşte departe de aceasta comună şi vine aici periodic la casa bunicilor ce au decedat ulterior, vă spun că aceşti copii trăiesc o viaţă destul de frumoasă. Daca unii spun că este destul de greu să traieşti la ţară, alţii şi-au format o părere pozitivă despre acest aspect. Ajutându-şi cu cea mai mare plăcere parinţii la treaba, aceştia acceptă viata aşa cum este şi speră ca in viitor să le fie mai bine.

Pe lângă sfârşiturile de săptamană în care băieţii ies la un fotbal pe teren, iar fetele se adună jucându-se cum ştiu ele mai bine, serile in care se adună toţi copii la o leapşa sau la o „ascunsa” reprezintă adevărata bucurie a copiilor din comuna Costeşti. De asemenea, pescuitul si băile făcute in pârăul Bahluiețul Rece din comună nu lipsesc din viaţa acestor copii.

Şcoala din comună îi ajută să comunice, să cunoască lucruri noi şi să işi facă noi amici ce vor deveni apoi adevăraţi prieteni. Bineînteles, aici sunt trăite unele dintre cele mai frumoase amintiri, alături de colegi. Calculatoarele au început să-i ajute să se dezvolte, iar sala de Internet a devenit o sursă de informaţii pentru întreaga comunitate.

Cum simt aceşti copii viaţa de la ţara vom afla chiar de la ei, rezumându-se la câteva fraze.

Va urma … :)

Lasă un comentariu

Comment

  1. Frumos scris ;). Si chiar daca pare de necrezut copii de la tara traiesc mai linistiti decat noi, ceilalti :).

  2. sa stii k eu is din comnuna Ruginoasa,aproape de Costesti….viatza la tara e f frumoasa dar si grea in acelasi timp:(….e mishto ce ai scris u:*