by

Vreau şi eu, neapărat!

Cunoaşteţi tipul de persoană care vorbeşte fără să gândească şi aplică fără să analizeze? Acela care spune instant „Vreau şi eu, neapărat!” când vine vorba de o ofertă, indiferent de domeniu. Dacă el are un telefon şi abia îl foloseşte, dar acum este o promoţie de invidiat la altul (care bineînţeles că nu îl va ajuta), face orice să îl ia. Care ar fi motivul? Devine mai cool, deoarece are două telefoane cu care se poate lăuda, ambele şmechere. La fel se întâmplă şi cu cartela Orange SIM PrePay gratuită. Îşi achiziţionează că are opţiuni mişto, minute multe gratuite, bonusuri şi bineînţeles, nu îl costă nimic la început. Eventual să facă comandă de două, că poate îi mai trebuie, cine ştie.

La polul opus, din aceeaşi categorie, se află cei care vor să facă totul, să se implice în orice şi nicidecum să le scape ceva. El nu ştie să conducă un proiect, dar acceptă, din simplul motiv că va deveni şef, va fi sus şi are cu ce să se laude. Şi uite aşa ajungi jos, îngropi tot, iar apoi te întrebi de ce.

Mulţi primesc oferte de nerefuzat, dar le acceptă fără să se gândească la ce trebuie să facă, cât timp îi ia şi care sunt avantajele, respectiv dezavantajele.

Lista poate continua cu tot felul de exemple. Unde vroiam să ajung? La faptul că trebuie să stăpânim entuziasmul şi să analizăm fiecare detaliu, chiar dacă asta ar părea penibil sau nu.

Lasă un comentariu

Comment

 1. Dar cate odata e bine si sa actionam sub impulsul entuziasmului , sa fim mai putin rationali si cu capul pe umeri.

 2. Nu e nimic de gandit la chestia asta cu cartelele. Eu sunt fan Vodafone, cu toate astea am o cartela orange de vreo 10 ani, nu mai stiu cand si de ce am luat-o. Sotia mea e pe orange, asa ca de multe ori ma roaga sa iau si cartela aia cu mine, adica inca un telefon de carat, de avut grija sa fie incarcat, etc. Cartela are 30 euro pe ea, ca s-a mai strans in timp, fie pentru apelurile primite, fie pentru a incarca sa nu expire de tot. Si atunci cand aveam deja o cartela care mi-ar place sa o dau la skimb cu una vodafone, ce naiba mi-ar fi trebuit inca o cartela, fie ea si gratis. Dar taranul roman, nu sta pe ganduri, lasa sa fie ca o fi ea buna la ceva.

  Nu e vorba de a cantarii avantaje si dezavantaje, ci mai repede de a gandii daca esti sau nu un taran care vreao orice se da gratuit. Si romanii vorba ta, cred ca au cerut 2 ca sa fie.

 3. Pai de asta s-au inventat promotiile, ofertele, etc. Concret, oferta/promotia iti forteaza mana, si il forteaza sa cumpere si pe cel care nu are neaparat nevoie (pe ideea ca ii va fi util in viitor, sau pentru ca mai incolo va scoate mai multi bani din buzunar pentru asta). Oamenii de care vorbesti tu dani, sunt o parte din cei care cad des in capcana ofertelor.
  Daca n-ar fi oferte si promotii, lumea poate si-ar cumpara doar strictul necesar, dar „daca telefonul asta e doar juma de pret, de ce sa nu il am ca sa il am de rezerva”. Eu am doar unul, dar probabil asa gandesc multi cand vad o oferta tentanta.

 4. Are dreptate REDANBLUE, entuziasmul e necesar pentru a te bucura de viata, dar cu capul pe umeri. E necesar sa te folosesti de toate calitatile ce le ai: entuziasm, creativitate, inteligenta, spontanietate, dar mai ales sa iti definesti ceea ce-ti place (obiectivele proprii), asta ca sa-ti canalizezi energia acumulata. In legatura cu modernismele, cam cadem prada (sub o forma sau alta) toti, pentru ca sunt PESTE TOT.

 5. Fiecare dintre noi are bucuriile lui chiar daca e „prost” chiar daca e „destept”…oricum consider ca noi romanii suntem niste snobi.

 6. Dany.. totul este doar marketing .. nu poti sa invinuiesti nici producatorul , nici utilizatorul:)

 7. Asa e romanu’ vrea sa posede cel mai tare telefon ,sa mearga in cel mai de fite club,sa se plimbe cu o masina scumpa asta chiar daca a doua zi nu mai are bani de paine

 8. Si eu vreau multe, dar nu se poate, asta e … trebuie sa invatam sa ne multumim cu ce avem si sa stim unde ne este locul.