by

S-a lansat oficial WordPress 2.8

Astăzi s-a lansat oficial versiune 2.8 a celebrei platforme de blogging wordpress, după două variante beta prezentate anterior. Dacă nu vă plăcea schimbarea făcută de versiunea lansată înainte, wordpress 2.8 sigur o să vă schimbe părerea, datorită facilităţilor noi destul de interesante.

Ce e nou în WordPress 2.8 şi trebuie menţionat:

– acum poţi instala şi căuta teme mult mai uşor, din admin, fără să deschizi FTP-ul (poţi da preview la o temă pentru a vedea dacă îţi place, iar printr-un singur click o instalezi)
– browserul de teme are multe facilităţi interesante, sortând rezultatele după culori, numărul de coloane, cuvinte cheie, etc.
– custom header (poţi personaliza header-ul la anumite teme, asemenea celei default)
– acum în Dashboard poţi adaugă până la 4 coloane cu widgeturi
– dacă te enerva faptul că trebuie să modifici manual widget-urile la tema ta, noul wp oferă o accesibiltate mult mai uşoară pentru a le personaliza direct din admin
– dacă înainte editorul de teme şi pluginuri semăna cu un notepad/wordpad, acum este adăugata sintaxa „highlighting”, făcâd editorul mult mai drăguţ şi accesibil pentru administratori
– o configurare mai avansată a modului în care vrei să vizionezi secţiunile de pagini şi posturi

Mai multe despre noile opţiuni din WordPress 2.8 puteţi afla aici. Ultima versiune wordpress se poate downloada de aici.

Lasă un comentariu

Comment

15 Comments

  1. Si totusi ultima versiune are cateva probleme… la mine mi-a crapat incet dar sigur toata interfata administrativa…

  2. @Alter: Cred că e de la tine. Repară baza de date, fă un back-up, instalează manual noua versiune.

  3. @LunaViteB – Aceiasi problema am avut-o si eu . Singura chestie misto implementata la aceasta versiune este ca poti sa uploadezi teme si pluginuri :)

  4. am facut si eu update la 2.8 de la 2.7.1, e destul de interesant, dar nu stiu de ce interfata la admin panel pare neterminata….e asa..mai de ‘2 bani’. Probabil nu s-a instalat bine..sau nu stiu. Toate fisierele sunt in wp-admin nu? (l-am pus manual pe ftp si tot la fel arata). O idee ceva?

  5. Copie din nou wordpress. Sper că nu ai uitat de folderele „wp-content” şi „wp-includes” :)

  6. nu, pai alea le-a copiat la update(sper). incerc acum sa le copiez si revin. si cu un printscreen sa vedeti daca e normal sau nu(sa nu ma chinui degeaba)

  7. nu mi se pare ca arata chiar ok..dar daca asa e el, asa sa fie :D limba romana e o ramasita de la 2.7.1 care se pare ca ma cam incurca, nu e tradus 100%, e aiurea…si nu am blogul decat de 2 saptamani, nu aveam nimic impotriva limbii romane…dar eu de ani de zile numa pe engleza stau, deci tre sa o scot… sti cumva in ce fisier se facea modificarea? am uitat…era undeva o modificare in care ii bagai ro.mu in loc de en.mu sau asa ceva….