by

Yamakasi

Regie: Ariel Zeitoun
Roluri principale: Chau Belle Dinh
Gen: Comedie, Drama

Desi filmul a aparut din 2001, iar in Romania din 2002, debea ieri am vazut acest film. Parkour a inceput sa prinda contur in Romania de ceva timp (maxim 1-2 ani), insa din pacate orice fraier acuma se apuca de acest sport. Nu voi intra prea mult in detalii, insa va promit ca voi scrie un articol despre aceasta arta.

In film este vorba de 7 tineri care s-au denumit Yamakasi si au devenit idoli pentru multi copii, dar mari dusmani pentru politie. Dupa lungi esecuri, politistii s-au pus pe treaba pentru a ii prinde.

Un baiat cu probleme la inima (nu avea voie sa faca sport) a fost convins de 2 prieteni de-ai sai sa se urce si el in copac deoarece toata lumea se va uita la ei, iar astfel acesta a cazut si a ajuns la spital.

Intamplarea a ajuns repede si la cei 7 tineri. Acestia s-au decis sa stranga bani pentru baiat (400 000 franci), insa singura solutie era cu totul ilegala – banii trebuiau obtinuti cu ajutorul unor jafuri.

Aici urmeaza cea mai funny scena din acest film (dupa parerea mea), la unul din jafuri:

Dupa ce au intrat si in puscarie, scapand din ea cu o „poveste” despre ei, ei au reusit sa-l salveze pe baiat, facand rost de banii necesari pentru un transplant de inima.

Lasă un comentariu

Comment

 1. Filmul asta lam vazut cred ca de 5 ori, e cel mai beton :) si mai e unul la fel (tot cu catarisuri din estea) Banlieu 13 :) si ala e la fel de mijto :)

 2. Parkour = arta miscarii, ajungi de la punctul A la punctul B in cel mai rapid mod trecand de orice obstacol
  Free Runing = un derivat al parkourului prin care se urmareste parcurgerea traseului in cel mai original mod cu cat mai multe elemente artistice (circareala)

  In romania se urmareste partea de circareala…si inca nu o sa-l vezi pe unu care face traseu cap coada fara sa isi rupa picioarele..filmuletele de pe youtube cu romani sunt editate si arata cate o schema reusita dupa nush cate incercari dupa care se schimba locatia.

  Asa ca tare as vrea sa vad si eu un free runner original la noi…sa-mi arate cum se rupe el in figuri vreo juma de ora prin oras si face un traseu

  astia care se cred parkouristi ar trebui sa stearga acest cuvant din vocabularul lor pentru ca nu o sa faca asa ceva never probabil
  bafta free runnerilor care poate o sa faca ceva si pe la noi

 • Vezi alte articole pe tema