by

Zapada …

Imi aduc aminte cand eram mai mic si ma bucuram din plin de zapada. Pe atunci ningea des si mult, imi placea la nebunie. De multe ori stateam acasa si ma duceam la derdelus, insa mai mult ma distram la tara.

Imi vin in minte multe intamplari prin minte, insa am sa va spun doar cateva din ele. Mi-am planificat intr-o zi pentru seara respectiva sa ma duc la derdelus, insa neavand sanie i-am cerut lu’ mama sa-mi dea un carton. M-am dus, m-am dat cu sania de la amici, m-am dat cu cartonul, nu ma plictiseam de loc. Mi-a intrat zapada peste tot, pantalonii uzi, sa nu mai spun de ghete … Imi aduc aminte ca s-a innoptat de ceva timp si imi era frica sa nu ma certe mama ca am intarziat. Fuga acasa, am scapat cu bine, imi era frig si m-am bagat in pat. Tot ma ingemuiam si tremuram. Mi-a adus mama un ceai si abia am putut sa-l beau, dintii se atingeau intre ei fara sa-i pot opri. Stiu ca am adormit cu greu atunci, insa rareori m-am bucurat din plin ca in acea zi de zapada.

Am fost intr-o zi la tara, iar acolo bunicii aveau sanie. Au venit si verisoarele mele si ne-am dus la sanius. Era un deal acolo, urcam pana sus si ne dadeam cu sania. Imi placea mult sa o „manevrez” la stanga si la dreapta, cu picioarele. Ne-am plictisit de sanius si am incercat ceva mai „riscant”, mai „diferit”. Cine reuseste sa se dea in picioare, pe sanie, pe un mic deal, e cel mai tare. Am incercat, mergeam un metru, cadeam jos, insa nu numai eu, ci si verisoarele mele. Si acuma ma vad in ochi, era pe seara si verisoarele mele trebuiau sa plece acasa, tot in satul bunicilor stateau si ele. Ele plecau, iar eu am strigat la matusa: „Uita-te la mine”. Vroiam sa ii arat si sa incerc pentru ultima data sa reusesc sa ma dau in picioare pe sanie. Am mers putin mai mult ca de obicei, insa tot am cazut, imi parea foarte rau, iar verisoarele radeau de mine.

Tot la tara, erau cu vecina de la bunici, o fata mai baietandra, foarte de treaba. Stiu ca am mers la un deal mare de tot. Am vrut sa ne dam cu sania, si am urcat pana in varf. Imi pare si acuma rau, desi fata respectiva a uitat aceasta intamplare deoarece nu i-am dat voie si ei sa se traga cu sania cu mine, pur si simplu vroiam sa savurez singur aceasta adrenalina. Imi aduc aminte ca m-am tras, la un moment dat am sarit de pe o trambulina si nici nu mi-am dat seama cand am atins pamantul (inca credeam ca sunt in aer). Dealul a fost mare, am trecut pe vreo 3 drumuri, riscand sa vina o masina sau o caruta. In final am ajuns jos, aproape de un parau. Am fost foarte bucuros dupa ce m-am ridicat de pe sanie.

Vreau sa spun prin aceste intamplari, ca toti uitam de copilarie si de ce era atunci. Foarte multa zapada de care te puteai bucura din plin. Imi pare rau ca acuma nu mai ninge, imi pare rau ca nu mai pot petrece mult timp la tara, imi pare rau ca am crescut si nu ma pot bucura de „cei 7 ani de acasa” :(

Lasă un comentariu

Comment

 1. Baiete, dar inca esti tanar… ai cati? 14 ani? damn, numa atat… si dai intamplari din cop[ilarie… pai eu la 14 ani, nici nu vreau sa ajung acolo. Nu vreau sa crezi ca sunt rau, eu cred ca esti genial pentru varsta asta, dar cred ca esti prea matur, sau ca vrei sa pari matur, si te plangi ca nu mai esti copil. Ai 14 ani bre, dar vorbele mele oricum nu te schimba, asa ca o las balta.

 2. wow, copilaria ta a tinut pana la 7 ani????

  ma, eu si acuma la 18 ani ma mai joc in zapada ;) deci, lasa alte preocupari si bucura-te de copilarie, o sa regreti copilaria, cum regretam toti trecutul liceului. ;)

 3. Mda… imi aduc si eu aminte de toate nazdraveniile din copilarie.. insa nu stiu de ce parca iarna si-a pierdut farmecul in timp :(

 4. Iti zic acelasi lucru ca si varului meu care are aceasi varsta ca si tine.
  Timpul trece, si niciodata nu vei mai trai momente cu aceasi varsta , copilaria e minunata, ai o varsta inca frageda si zic eu sa te bucuri in continuare de lucruri ce un adult nu prea se mai bucura.

  Inteleg ca poate vrei ca lumea sa nu te trateze ca pe un copil , probabil ai o gandire mai matura pentru varsta ta. Totusi iti spun eu ca , atunci ca vei fi mai mare , ai da orice pentru a te reintoarce in timp… iar lucrul asta e imposibil.

 5. @Penalul Saf , nu numai iarna s-a schimbat s-au schimbat multe…. cate nebunii, facem…Nu toata ziua calculator, net si altele, afara frate, acolo imi petreceam ziua. Daca mancam 1 data pe zi…

 6. Nu stiu cum se poate explica… parca numai e acelasi farmec… cand te trezeai dimineata si vedeai pe geam zapada… ns.. era un sentiment fantastic…acum … parca e ceva banal