by

Zgarienorii se vor invarti la fiecare ora

Zgarienori

Nu am obiceiuri sa postez filmulete in articole, dar acesta merita vazut. Am citit azi pe romantica.ro o stire destul de interesanta, cum ca se vor construi zgarienori care se rotesc o data pe ora. Primele astfel de cladiri vor fi gata pana in 2010 in Dubai si Moscova. Va las pe voi sa cititi mai multe :)

Mai jos, filmuletul legat de aceste zgarienori:

Lasă un comentariu

Comment

11 Comments

 1. nush dak am fost ft atent… dar in afara de faptul ca se va alimenta singura(cladirea), lucru kre este posibil ji azi la cladirile ,,statice”, care este beneficiul acestor cladiri? in afara de faptul k printul din dubai jio poate modela cum ji cand vrea:P? repet nu am fost ft atent la clip:)

 2. Mi se pare o nebunie… dar pentru cine nu are ce să facă cu banii este perfect…

 3. la fel ca Dacy @ cine nu are ca sa faca cu banii n-are decat sa construiasca nebuniile astea
  Ca idee mi se pare interesant desi pot cosidera skyscraper-ul asta cam periculos mai ales in felul in care se roteste.Sa zicem ca ar functiona insa constructia asta ar fi cam ca niste bratari pe o mana una langa alta.[bratarile fiind etajele care se invart]…asa ca presupun ca dupa ceva timp se va uza bara de sustinere…daca nu va fin ingrijita structura interna atunci se blocheaza tot scheletul cladirii.
  Sin in plus…pentru ce ajuta?pentru stil?..se cheltuie bani pe o constructie care pare cam sf si fiin un zgarie-nori nu cred ca cineva si-ar dori sa stea in ultimele 10etaje si sa se mai si invarta~ mi-ar fi mila de bietii oameni :))

 4. Asa am ajuns si eu la stirea cu sutienul, care mi s-a parut mai interesanta decat blocurile astea.

 5. din cate am inteles eu scopul este sa nu se mai combata vantul ci cu ajutorul turbinelor (mijlocul prin care are loc invartirea) sa „consume” vantul care ar putea fi periculos pentru un zgaraie nori.
  shi mai era o comoditate de a avea masina in camera cu tine..D